DruštvoVirus Korona

Mama (26) i sin (4) šiju maske u svom domu i poklanjaju ih

Štiteći sebe - štitiš i druge

Kristina Kostić (26), samohrana mama iz Niša, iako joj šiće profesija započela je izradu maski u sopstvenom domu. Ona maske pravi zajedno sa svojim četvorogodišnjim sinom.

Maske koje nastaju u kućnom ambijentu su rađene sa puno ljubavi. Nisu na prodaju, već ih mama Kristina poklanja onima kojima su neophodne i žele da ih nose.

Sve je počelo potpuno spontano. Kristina radi u jednom diskontu i svakodnevno je okružena ljudima. Kupci bez maski žalili su se  na to da ne mogu da nađu maske jer ih u prodaji nema.

“Kupci u diskontu su uglavnom stariji ljudi. A mi imamo puno posla jer su nam niže cene i puno ljudi dolazi kod nas. Kupci su ulazili bez maski i uvek svako prokomentariše kako nema nigde maski i prilično su bili u panici”, kaže Kristina Kostić za Niške Vesti.

Onda su Kristina i njen sin Pavle smislili divan plan.

Kristina Kostić

“Jednog dana došla sam kući i rekla sinu da hoću zajedno da pomognemo ljudima. Odlučili smo da počnemo da šijemo maske. Njemu je to bilo zanimljivo. Počeli smo da krojimo od nekog materijala koji smo imali u kući, i to uz pomoć moje kućne mašine. Skroz je sve počelo neplanirano. Čim smo sašili prve komade, odmah smo ih poklonili”, kaže Kristina.

Foto: Kristina Kostić, privatna arhiva

Kako je na svojim nalozima na Fejsbuku i Instagramu objavila slike, tako su svi počeli da se javljaju za maske – od vaspitačica iz vrtića, pa do prijatelja sa kojima se godinama nije čula. Kristina ne prodaje maske, ona ih poklanja. Ipak, ne izrađuje velike količine jer je ona zaposlena i samohrana mama. Preko dana radi na svom poslu, a nakon toga u noćnim satima sa svojim četvorogodišnjim sinom šije maske.

Foto: Kristina Kostić, privatna arhiva

Za sebe i sina Pavla sašila je maske sa srpskom zastavom, ali one su komplikovane za izradu pa je te maske uradila samo za njih dvoje. Ostale maske njih dvoje šiju od materijala koji imaju u svom domu. Materijala je sve manje, ali volje za šićem i dalje ima.

Ova humana mama sa svojim sinom u početku je šila i do 60 maski dnevno, a sada je već malo umornija pa izrada ide sporije.

“Ja maske poklanjam, ne prodajem ih. Sada već imam problema sa nedostatkom materijala”, iskrena je Kristina Kostić.

S obzirom na to da ima malo dete uskoro bi možda mogla da dobije poštedu rada na svom poslu i da onda još više pomogne ljudima u vanrednoj situaciji, u borbi sa opakim virusom.
Jedno je sigurno, dobra dela nikada ne prođu nezapaženo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com