Društvo

Mališani vrtića “Švrća” prikupljali novac “za Nikolinin život”

“Za Nikolinin život” naziv je humanitarne akcije koju su organizovali mališani i vaspitači iz niškog vrtića Švrća. U toku akcije, za lečenje trogodišnje Nišlijke Nikoline Ranđelović prikupljeno je 31.780 dinara .

Akcija je organizovana uz saglasnost Saveta roditelja vrtića, a u saradnji sa roditeljima, Udruženjem penzionera i zaposlenima u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

Mali humanitarci i vredne pčelice su zajedno sa roditeljima, bakama, dekama i vaspitačima organizovali prodaju slatkiša, ručnih radova i dečjih umetničkih dela.

„Švrćin kolač”, „Štand igračaka”, „Vredne ruke moje bake” i „Umetnička galerija” su nazivi štandova postavljenih u dvorištu vrtića na kojima su deca i zaposleni u vrtiću organizovali prodaju domaćih rukotvorina, saopštila je Pčelica.

Tokom akcije „Za Nikolinin život” prodato je 90 kutija kolača, kape, šeširi od vunice, igračke i radovi mališana vrtića Švrća.

Vaspitači vrtića Švrća pripremaju i pozorišnu predstavu za decu u osnovnim školama u selima Gornja Toponica, Mezgraja, Donja Trnava, Supovac i Gornja Trnava.

I ovde se ne staje, humanitarnih akcija će biti još mnogo, sve dok bude potrebe, jer je misija Pčelica razvijati kod naših najmlađih sugrađana prave životne vrednosti, kažu u ovoj ustanovi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com