Društvo

Mališani Sićeva dobili božićne paketiće, meštani obećanje za novi put

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski danas je zajedno sa Dušanom Živkovićem, predsednikom GO Niška Banja podelila božićne paketiće deci u Sićevu, Niškoj Banji i Lazarevom selu. Paketići su stigli iz nekoliko evropskih zemalja. Sotirovski je ovom prilikom istakla da će božićnim paketićima biti ovih dana obradovana i deca sa teritorije gradskih opština Crveni Krst i Palilula.

 

„Sva su dečica ista, bez obzira da li žive u centru grada ili seoskim područjima. Ovo je i prilika da obiđemo ljude, da porazgovaramo sa njima, da čujemo šta je to čime bi bili zadovoljni i da, naravno, sa predsednicima gradskih opština dogovorimo šta može da se uradi. Sad sam čula da imaju problem sa putem koji se odvaja od glavne magistrale ka samom selu i dalje ka groblju, da imaju problem sa vodom, pa ćemo videti kojim ćemo redom i šta da pomažemo”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Foto: Kabinet gradonačelnice Niša

Ona je dodala da je posebno raduje to što i sami meštani puno ulažu u svoje selo, ali i što GO Niška Banja planira da pomogne meštanima kako bi Sićevo ostalo “živo” selo.

“Čujem da će krenuti sa renoviranjem crkve, što me posebno raduje. Ovo je lep kraj, koji obilaze turisti, posebno stranci, i zašto da ne pomognemo i ljudima koji se bave vinarijama i koji se bave seoskim turizmom. Nadam se da ćemo uspeti da uradimo sve što je planirano”, kazala je gradonačelnica.

Dušan Živković, predsednik Opštine Niška Banja, istakao je da je Sićevo jedno od najlepših sela u jugoistočnoj Srbiji.

“ U Sićevu ima između 50 i 60 deteta i svi su dobili lepe poklone. I to je dobro jer znači da mladi parovi ne odlaze iz sela koje ima puno potencijala da privuče turiste”, kazao je Živković.

Foto: Kabinet gradonačelnice Niša

Pomenuo je Likokovnu koloniju odnovanu 1905.godine, Hram Svetog Ilije koji je obnovljen u 19 veku, Sićevačku klisuru, hidroelektranu i ptelepe prirodne predele.

“Nadam se da ćemo zajedno sa gradonačelnicom i sa rukovodstvom Grada uspeti da vratimo Sićevu tu neku staru slavu. Njen zaštitni znak pa i samog sela je endemska vrsta Ramonda Serbika koja je poznata po tome da, i kada se sasvim osuši, uz kap vode može ponovo da se oživi. Ja se nadam da ćemo tu kap vode doneti ovde u Sićevo, i da uspemo da mu vratimo staru slavu, po čemu je bilo poznato u staroj Jugoslaviji”, kazao je Živković.

Foto: Kabinet gradonačelnice Niša

Meštanin Sićeva Žarko Martinović istakao je nadu da će ovo mesto biti drugačije od većine sela u Srbiji.

“Mnogo dece se okupilo ovde danas. Selo je živo. Ima preko pedeset dece i ima veliki potencijal. Selo je prelepo, kao što većina misli, i nadamo se da će ovo selo zaživeti i živeti, i biti različito od rugih sela koja umiru u Srbiji”, kazao je Martinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com