Društvo

Mališani pokazali sportsko umeće na tradicionalnim Dečjim igrarijama

Na stadionu Čair održana je tradicionalna manifestacija Dečje igrarije, u organizaciji JPU “Pčelica”, u kojoj je 240 mališana iz 24 vrtića pokazalo svoje umeće u sportskom nadmetanju.

U ekipama od po 10 mališana, 5 devojčica i 5 dečaka, zajedno sa svojim vaspitačima, nadmetali su se u nabacivajnu obruča, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, prenošenju vode i nadvlačenju konopca.

Foto: P. V.

Takmičenje je otvorila plesna grupa iz vrtića “Bambi”, ritmičkom igrom “Igrale se delije”, što je ujedno bio i poziv za manifestaciju “Plesom do znanja i zdravlja” koja će se održati 1. juna, takođe na stadionu Čair.

Foto: P. V.

“Ovo je 20. jubilarna manifestacija Dečje igrarije, koja je deo Dana Pčelice. Ovo je sportska manifestacija, a cilj je promocija zdravog načina života, igre, takmičarskog duha i svega što čini život zdravim i zabavnim”, rekla je Vanja Janačković ispred JPU “Pčelica”.

Svake godine mališani s radošću dočekuju Dečje igrarije, a kako Vanja Janačković navodi za njih se spremaju i po nekoliko meseci.

“Ovo im je jedna od najdražih manifestacija. Svi bi hteli da učestvuju, pa nekome nije baš drago ako ne uđe u ekipu. Ali tu su i druge manifestacije gde su oni učesnici, tako da je svako dete podjednako aktivno u svim manifestacijama”, poručila je Janačković.

Foto: P. V.

Prvo mesto, sa 82 osvojena boda, pripalo je mališanima vrtića “Bajka”, drugo – 80 bodova, vrtiću “Zvončići”, dok je sa samo dva boda manje, treće mesto pripalo vrtiću “Maslačak”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com