Društvo

Mališani Pčelice slikali za roditeljsku kuću u Bolonji

Mališani Predškolske ustanova ‚‚Pčelica” priključili su se kampanji ‚‚Najveći crtež na svetu”. Kampanju je u Srbiji organizovalo Udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ciljem da se prikupe sredstva namenjena izgradnji roditeljske kuće u Bolonji jer je Udruženje iz ovog grada AGEOP pomoglo, kada je to bilo najpotrebnije, i NURDOR-u.

Između ostalog pomogli su i izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Kliničkom centru Niš. U ovom velikom projektu učestvuje više zemalja iz Evrope. Najveći crtež na svetu biće sastavljen od crteža mališana koji  budu pristigli iz mnogobrojnih evropskih gradova i biće izloženi na trgu u Bolonji.

‚‚Decu od malih nogu učimo humanosti tako da smo se  priključili toj akciji, a deca iz svih naših 26 vrtića su to sa oduševljenjem prihvatila. Aktuelna boja je bila žuta tako da su svi  crteži divni i sunčano žuti. Napravili smo izbor i poslali smo crteže NURDOR-u” – kaže  Svetlana Mitić, direktorka JPU ‚‚Pčelica”.

Zadatak dece je bio da uz pomoć vaspitača nacrtaju sve što žele. Tema nije bila određena pa su dečaci i devojčice koje borave u vrtićima mogli da slikaju svoje omiljene likove, grad u kome žive, snove koje sanjaju, ljubav, prijateljstvo, drugarstvo.

‚‚Naša deca su radila i individualne i grupne radove i svim srcem su prihvatila ovu priču tokom koje su veliku podršku dobili i od svojih vaspitačica. Naša je ideja da jednom prilikom napravimo i izložbu od ovih radova kako bi svi mogli da vide koliko je emocije i dečije duše uneto u te radove” – dodaje Svetlana Mitić.

Direktorka JPU ‚‚Pčelica” kaže da je ovo odlična ideja da se najmlađi uče humanosti i empatiji.

Iz Niša je poslato ukupno 600 crteža, umetničkih radova najmlađih Nišlija koji na ovaj način pomažu deci kojoj je pomoć najpotrebnija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com