Društvo

Mališani, da li ste spremni za Dečiji fest. Čekaju vas Piksi i Zeka i drugi interesantni sadržaji

Dečiji fest biće održan i ove godine, treći put po redu, u Oficirskom domu 6. i 7. oktobra. Organizatori najavljuju dobru zabavu za najmlađe i napominju da je jedan od ciljeva ove manifestacije i obeležavanje Dečije nedelje.

“Ovo je samo početak obeležavanja Dečije nedelje. Program manifestacije je zaista obiman, ali ono što će sigurno biti najatraktivnije za Nišlije su svakako trikovi čuvenih mađioničara Piksija i Zeke”, ističe Ljiljana Savić ispred Udruženja Mladi kreativci – Rastimo.

Svečano otvaranje festivala je u nedelju u 12 časova, a onde će se sve do 17 sati smenjivati štulaši, hor Čarolija, sa decom će se družiti i pesnik Rusomir Arsić, Nikol Stefanova, gošća iz Bugarske, plesne grupe i mnogi drugi.

“Neće biti samo zabave već će deca imati priliku i da nešto nauče. Biće prisutan i logoped sa kojim će vežbati mišiće “da bi im govor bio jak”, ali i nutricionista koji će im govoriti o zdravoj ishrani”, kaže Savić.

Drugi dan Dečijeg festa je rezervisan za sekciju gitare i učesnike Majske pesme Dečijeg kulturnog centra u Nišu. Moći će da vide i veštine malih balerina Baletskog studija Elena Pilipenko. Đaci će se učestvovati u kvizu znanja, a najmlađi se takmičiti u puzenju.

Dečija nedelja se obeležava svake godine u mesecu oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Pokrovitelj Dečijeg festa je Grad Niš i gotovo sve gradske opštine. Organizaciju su pomogle i mnoge društveno odgovorne kompanije. Dečiji festival će biti održan 6. i 7. oktobra u Oficirskom domu u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com