Društvo

MALI VIRTUOZ na klaviru

Danica Ignatović je, na nedavno održanom međunarodnom takmičenju u Milanu, osvojila treću nagradu.

Reč je o veoma  jakom muzičkom festivalu, koji okuplja talentovanu decu iz čitavog sveta, a našoj Danici je bilo važno da se samo nađe među njima i bude deo svega toga.

“Nagradu nisam uopste očekivala. Najvažnije od svega bilo mi je da učestvujem na tom prestižnom festivalu i kada sam odsvirala, ja sam jednostavno bila sraćna što sam tu”, kaže ona.

Danica svira odmalena, svojom voljom, ne po nagovoru i želji roditelja kako to obično biva kod nas.  Već u petoj godini bila je na audiciji za muzičku školu, ali su je odbili jer je bila previše mala.

Školu je upisala već naredne godine, a nagrade su odmah počele da stižu. Najpre je svirala na sintisajzeru, dok roditelji nisu uspeli da joj kupe klavir.

Danica  Ignatovic sada pohađa šesti razred Muzičke škole. Dobitnik je brojnih nagrada na prestižnim takmičenjima. Muzika je njen zivot, kaže.

“Biću pijanista u Simfonijskom orkestru, ili profesor klavira. I sviraću do kraja života”, kaže Danica.

Sve zasluge za Daničine uspehe njeni roditelji pripisuju profesorima u Muzičkoj školi, koji se nesebično zalažu za svu talentovanu decu, žrtvuju svoje vreme, često i novac da bi sa njima otputovali na takmičenja.

Foto: Niske Vesti

To se zove ulaganje u budućnost, ne samo dece već i grada i zemlje, koja ima ovakvu decu. Na žalost, za sada ulažu samo roditelji koji žele da njihova, posebno talentovana deca, negde stignu i nešto postignu. Ovo takmičenje u Milanu, recimo, roditelje košta 700 evra po detetu.

Previše za naše prilike, ali je vredelo, kažu. Zato sto je otvorilo put ka novim takmičenjima, ka novim uspesima a….ko zna…mozda i ka Milanskoj skali, koju je Danica ovoga puta samo posetila i oduševila se izgledom, potajno maštajuci da jednoga dana, ako je sreca posluži i ako bude vredno radila, i tamo zasvira.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com