DruštvoEkonomija

Mali: Prijave za 30 evra od 28. aprila do 15. maja

Ministar finansija Siniša Mali rekao je gostujući na TV Prva da je rebalans budžeta, koji je Vlada Srbije za mesec april predložila na poslednjoj sednici, rezultat trećeg paketa pomoći privredi i građanima, koji je procenjen na 257 milijardi dinara.

On je pojasnio da je za prethodna dva paketa, koja su isplaćena, država izdvojila 704 milijardešto je ukupno 17,2 odsto godišnjeg bruto domaćeg proizvoda Srbije.

On je pojasnio i da će od ovog meseca do novembra mesečno biti isplaćivan neki oblik pomoći namenjen ili privredi ili građanima, a da je 1,13 miliona prijavljenih zaposlenih već dobilo prvu tranšu od pola minimalca za mart.

Građani sa Kosova svoju pomoć početi da dobijaju u maju.

„Tada idemo i na pomoć od 30 evra za sve punoletne građane koji se prijave. Stranicu Trezora Republike Srbije otvaramo 28. aprila za sve one koji hoće da se prijave za pomoć od 30 plus 30 evra. Penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju. Prijava traje do 15. maja, a mi ćemo od tog meseca sukcesivno obavljati i uplatu“, rekao je Mali.

On je rekao da je na sednici Vlade Srbije utvrdjena i pomoć od dve dodatne pune minimalne zarade za samostalne umetnike, zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com