DruštvoMoja priča

Mali Mihajlo zablistao u Varni, treće mesto na Dečijem festivalu Zlatne iskre

U Varni u Bugarskoj  je od 22. do 23. oktobra održan Internacionalni dečiji festival  „Zlatne iskre“ na kome je u konkurenciji 23 zemlje, Nišlija Mihajlo Aranđelović spektakularnim nastupom osvojio treće mesto.

Nišlija Mihajlo Aranđelović Gile (10) osvojio je treće mesto za Srbiju na Internacionalnom dečijem festivalu Golden Sparkles/ Zlatni iskri) u Varni u Bugarskoj, gde je bio jedini predstavnik naše zemlje.

Na ovom muzičkom festivalu takmičila su se deca iz Ukrajine, Turske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Severne Makedonije.
Mihajlo Aranđelović
Foto: privatna arhiva
Mali Mihajlo je treće mesto osvojio kompozicijom „Voz“ za koju  su muziku i tekst uradili Dubravka Stošić i Nenad Stošić, a koreografiju za njegov nastup uradila je Jelena Blagojević iz plesne škole „BOOM 018“.
Mihajlo ima 10 godina, učenik je drugog razreda niže Muzičke škole u Nišu na odseku za  klavir, a takođe i učenik 4. razreda  O.Š. „Radoje Domanović“ u Nišu.
Ovo nije njegov prvi nastup na sceni, učestvovao je na niškim dečijim muzičkim festivalima  „Zlatna pčelica“ i „Majska pesma“ , a može se pohvaliti i nastupom na „Nišvil“ Jazz festivalu.
„Entuzijazmom i anđeoskim glasom i kroz pesmu, a i ples, postao je miljenik stručnog žirija koji se sastojao od predstavnika Evrovizije,  Asocijacija svetskih muzičkih  festivala  i kompozitora“, kazala je njegova mama, Dragana Rodić.

Nastup mladog Nišlije  oduševio je žiri, a ponuđene su mu i saradnje sa uticajnim kompozitorima, kao  i učešće na svetskim festivalima, rekao je  Mihajlov otac Miloš Aranđelović.

Foto: Dragana, Miloš i Mihajlo
privatna arhiva

Mihajlo je sin poznate niške građanske aktivistkinje za prava osoba sa invaliditetom Dragane Rodić i Miloša Aranđelovića koji je više decenija uspešno bavi pop i rok muzikom.

____________________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Oni su najbolje iz Niša”, koji je sufinansiran od Grada Niša – Gradske uprave za društvene delatnosti, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2022. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com