Društvo

Mali maturanti protestovali u centru Niša

Mali maturanti iz Niša, njih oko 300, okupilo se danas u 17 časova na Trgu kralja Milana tražeći ukidanje maturskog ispita.

Nakon kratkog protesta na centralnom niškom trgu maturanti su organizovali protestnu šetnju najpre do Ureda i zgrade niškog Unverziteta, potom do Narodnog pozorišta, Skupštine grada i Gradske kuće.

Sve vreme osmaci su uzvikivali “nećemo prijemni” i zviždali u pištaljke.

Foto: B. Lj.

Mali maturanti kazali su da ne žele da rade prijemni jer nisu sigurni da neki njihovi vršnjaci neće unapred znati rešenja.

“Nije pošteno da se neko muči i uči, a da neko dobije uradjene testove”, kazali su mali maturanti.

Boban Dikić, otac jedne od maturantkinja rekao je da to što se dogodilo sa testom iz matematike predstavlja sramotu za ovu zemlju.

Foto: B. Lj.

“Nije ni prvi, ni drugi put da se testovi “provale”. Sad je pitanje šta je sa testom iz srpskog jezika koji su juče polagali. Čemu učimo decu, da se rad isplati ili ne”, kazao je Dikić.

Marija Dikić, majka male maturantkinje istakla je da ukidanje maturskih ispita nije rešenje, ali da je iritirajući način na koji se to radi.

Protest malih maturanata u Nišu završen je oko 18,30 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com