Društvo

Mali crkveni objekat u krugu Kliničkog centra Niš

U Кliničkom centru Niš je, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva Episkopa niškog Arsenija, formiran Odbor za podizanje paraklisa, malog cerkvenog objekta, koji bi bio izgradjen u prostoru između stare zgrade internističkih klinika i zgrade Кlinike za nukleranu medicinu, saopštio je dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju.

Odbor ima preko 100 članova i čine ga lekari, medicinske sestre i tehničari, kao i nemedicinsko osoblje, koji rade u Kliničkom centru.

“U našem Кliničkom centru se godišnje leči na stotine hiljade pacijenata, vise desetina hiljada se hospitalizuje, a na hiljade se operiše. Nigde ne postoji veća potreba za nadom ili utehom nego u bolnicama zbog čega svuda u svetu postoje crkveni objekti u kojima pacijenti i članovi njihovih porodica mogu zadovoljiti svoje duhovne potrebe”, kazao je dr Milić.

Idejno rešenje za paraklis izradio je arhitekta Dimitrije Marinković iz Pančeva, a na predlog episkopa niškog Arsenija. Paraklis će biti posvećen Bogorodici živonosnom istočniku.

Odbor se zahvaljuje brojnim donatorima i prijateljima koji su vec najavili svoj dopronos u izgradnji ovog paraklisa. Njegovom izgradnjom Кlinički centar Nišs neće više biti jedina zdravstvena ustanova u Srbiji bez crkvenog objekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Није лоша идеја, уопште.
    Свако ко мора да се да у руке тим неспособним медиокритетима у КЦ Ниш, треба да има место где да се помоли пре него му узму душу својим немаром и нестручношћу.
    Само, далеко је та црквица од нове зграде КЦ-а….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com