Društvo

Maleno divlje prase, mladunče kune i bebe divljih zečeva novi članovi vesele družine Zoo Kutka (FOTO+VIDEO)

Niški Zoo Kutak, prava je atrakcija za sve ljubitelje životinja. Udruženje ZooPlanet Niš u kutku čuva ptice, divlje i domaće životinje, a volonteri svakodnevno vode računa o njima. Zoo Kutak odnedavno postao je bogatiji za nova četiri najmlađa člana – dve bebe divljeg zeca, mladunče kune i ono koje izaziva najveću pažnju, maleno divlje prase.

O ovim mladuncima brine predsednik Udruženja Dušan Stojanović, zajedno sa volonterima. Ljudi koji su ih pronašli su im se odmah javili i doneli mališane.

“Zečeve je našla žena kod Blaca, a kuna je pronađena ispred kapije jedne kuće na Viniku. Divlje prase pronašli su u vikendici kod Cerja, verovatno je majka bežala od lovačkog psa, a mladunče je zalutalo”, kaže Dušan.

Foto: Udruženje ZooPlanet Niš

Svi mladunci moraju se hraniti na tri sata. Volonteri najčešće to rade preko dana, dok je Dušan “dežuran” noću.

“Svi su sada dobro i lepo ručkaju. Imali smo malo problema sa zečevima dok su se navikli na mleko iz cucle, ali sada su i oni jedu i napreduju kako treba”, rekao je Dušan.

Najveću pažnju ljubitelja životinja, kako onih koji posete Zoo Kutak, tako i onih koji ih prate na društvenim mrežama, izaziva malo, šareno divlje prase. Neke od životinja će ostati u Zoo Kutku, dok neke neće moći da zadrže.

Foto: Udruženje ZooPlanet Niš

“Prase čuvamo u saradnji sa Lovačkim savezom Srbije. Ono je sada kod nas, ali kada poraste, moraćemo da ga damo njima, a oni će ga odvesti u repro-centar, zbog reprodukcije, kako bi mogli da mladunce puste nakon toga u prirodu”, dodaje Dušan.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzooplanetnis%2Fvideos%2F741035446435487%2F&show_text=0&width=476″ width=”476″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen]

Ukoliko želite da se družite sa ovim mališanima, ali i ostalim životinjama koje su u Zoo Kutku, njihova vrata su širom otvorena za vikend, u subotu 23. i nedelju 24. maja od 11 do 19 časova.

U Zoo Kutku ističu da se posete odranizuju na svakih sat vremena, a zbog celokupne situacije sa koronavirusom i bezbednosti volontera i posetilaca, posete će biti na zakazivanje i odvijaće se u manjim grupama.

Posetu možete zakazati na broj telefona 060 6588000, a možete se najaviti i preko društvenih mreža.

Prilikom posete obavezne su maske i rukavice.

Foto: Udruženje ZooPlanet Niš

Nedavno okončano vanredno stanje nije teško palo samo ljudima. U velikom problemu našle su se i životinje. Zbog toga su u Zoo Kutku organizovali akciju prikupljanja sredstava za obezbeđivanje potrebnih resursa za zbrinute životinje, u vidu hrane, vakcina itd.

Preko platforme donacije.rs organizovali su kampanju prikupljanja sredstava, a do cilja im je ostalo da prikupe još 60.000 dinara.

Pozivaju sve ljubitelje životinja i ljude dobre volje da učestvuju u akciji i doniraju sredstva uplatom putem linka ili uplatom na račun Udruženja ZOO Planet: 105-22423-78

Takođe ovu, a i druge kampanje na platfomi možete podržati donscijom putem SMS-a na broj 7300, poručuju u Zoo Kutku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com