Društvo

Male Pčelice u ulozi gradskih funkcionera

Mališani JPU „Pčelica“ postili su u okviru obeležavanja Dečije nedelje Gradsku kuću, bili gosti gradonačelnika Darka Bulatovića, upoznali se sa radom prvog čoveka grada Niša i Gradskog veća.

Za domaćine su pripremili predstavu u kojoj su pokazali kako oni vide rad direktora i prvih ljudi grada Niša, a neki od njih su poželeli da, kada odrastu, budu na čelu grada u kome žive ili bar direktori nekih preduzeća.

U razgovoru sa gradonačelnikom Bulatovićem izrazili su želju da njihov grad bude čistiji i zamolili svoje vršnjake da ne bacaju papiriće svude. Tražili su da i dvorišta vrtića u kojima se oni igraju budu uređena i sa igračkama koje nisu polomljene.

„U toku Dečije nedelje mališani iz Pčelice su obilazili neke institucije, škole, parkove, trgove, a sada smo obišli i Gradsku kuću . Ovo je vrlo bitno za rad sa decom budući da oni vole da vide sve ono o čemu mi pričamo u vrtiću i dobro je da se sreću i da upoznaju ljude, da vide šta i kako oni rade, a bitni su za grad u kome žive. Grad puno brine za mališane budući da je „Pčelica“ jedina ustanova ovog tipa u gradu i na gradskom je budžetu. Sa gradonačelnikom i sa gradom imamo divnu saradnju, a po njihovoj želji i na sugestiju roditelja posetili smo Gradsku kuću“, kazala je Svetlana Mitić, direktorka PU „Pčelica“.

Foto: www.ni.rs

Ona je dodala da su deca za domaćine pripremala dramski prikaz u kome su pokazala svoje glumačko umeće.

„Na najlepši način smo zaokružili Dečiju nedelju u gradu Nišu, prijemom mališana ustanove „Pčelica“. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je izrazio veliko zadovoljstvo što su se deca upoznala sa ambijentom Gradske kuće i sa radom prvog čoveka našeg grada i njegovih saradnika“, kazala je Marina Kostić, pomoćnik gradonačelnika Niša.

Foto: www.ni.rs

Dodala je i da su deca na prijatan način iznenadila domaćine predstavom koju su pripremila sa svojim vaspitačima.
Šestogodišnjaci su uručili i skromne poklone, koje su sami uradili, gradonačelniku Darku Bulatoviću.

Foto: www.ni.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com