Društvo

Male Pčelice poslale najlepšu sliku celoj planeti (VIDEO)

Više od 2700 mališana svih 26 vrtića Predškolske ustanove Pčelica danas je sa stadiona Čair, uz pesmu i igru pokazalo kako se stiče znanje i zdravlje. Ova manifestacija čiji je cilj promovisanje zdravih stilova života, organizovana je peti put.

Dok su mališani plesali i igrali, sa tribina ih je bodrilo više hiljada roditelja. Plesom i igrom oni su pokazali zašto je voće zdravo, šta je to ljubav, šta je drugarstvo, a šta sreća. Puštanjem golubova deca su poslala poruku mira svetu.

“Ovo je manifestacija koju svi mnogo volimo, a najviše je vole deca. Danas je Pčelica sijala umesto sunca i danas je Niš najlepši grad na planeti”, istakla je direktorka JPU Pčelica Svetlana Mitić.

I vreme ih je poslužilo, pa dečiji trud od više od dva meseca da pripreme koreografije, nije bio uzaludan. Mitić kaže da su deca jedva čekala ovaj dan. To potvrđuju njihova ozarena lica, ali i ozarena lica njihovih roditelja, baka i deka i svih ljudi dobre volje koji vole decu, rekla je Svetlana Mitić.

Deca su plesala uz 14 koreografija, a da bi ova manifestacija bila ovako uspešna zaslužno je oko 200 vaspitača, 25 sestara na preventivi i četiri koordinatora. Osim mališana koji su plesali na stadionu “Čair”, plesale su i mlađe grupe JPU Pčelica, ali u okviru svojih vrtića.

Organizator ove tradicionalne manifestacije je Predškolska ustanova Pčelica, a organizuje se u čast Međunarodnog dana deteta.

https://www.facebook.com/NiskeVesti.rs/videos/353374441997170/

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com