Društvo

Male PČELICE plesom poslale ljubav na sve adrese sveta (FOTO + VIDEO)

Trradicionalna manifestaciji JPU “Pčelica” Niš – “Plesom do znanja i zdravlja” održana je danas na stadionu FK “Radnički” Niš. Ovogodišnja manifestacija je deo gradske slave Car Konstantin i carica Jelena. 3800 mališana predškolskog uzrasta plesalo je u kostimima pčelica zajedno sa svojim vaspitačicama i vršnjacima. Mališani su zaplesali ponovo posle dve godine pauze zbog Korona virusa.

Roditelji, bake, deke, bate i seke navijali su i plesali zajedno sa njima sa tribina.

“Mi smo danas najsrećnija Ustanova na svetu budući da smo oterali Koronu iz našeg života. Danas na ovom divnom stadionu pleše 3800 mališana predškolskog uzrasta. Pridružili smo se slavlju, znamo da naš grad obeležava Gradsku slavu, Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu. Zaista smo presrećni, a pčelice jedva čekaju da počnu da plešu i pošalju ljubav na sve adrese sveta”, kazala je Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”.

Direktorka je najavila i maskenbal na nivou vrtića, a svi mališani koju polaze u školu imaće svoje priredbe koje će prirediti za svoje vaspitače i roditelje.

“Radimo sve ono što je dobro i pomažemo deci da se socijalizuju, pripreme za školu i pokažemo da smo mi ti koji postavljamo temelje i gradimo prave ličnosti”, kaže Mitić.

Vaspitačica vrtića “Sunce” , Aleksandra Stojković  kazala je da se u ovoj Ustanovi godinama organizuje ova manifestacija koja je svakako jedna od najzanimljivijih deci.

“Spremamo se za ples tokom cele godine, sa decom stalno provlačimo pesmice uz koje igraju kroz razne aktivnosti.  Deca su jako zainteresovana, pažljivo slušaju , vežbaju korake i vrlo brzo ih nauče. Zahvaljujući čitavoj Ustanovi, na čelu sa našom direktorkom, ova manifestacija se pamti. Naša direktorka ovakvim spletovima koje organizuje za najmlađe, pre svega, neguje tradiciju. Moram da pohvalim i svoje koleginice i svu našu dečicu, ali i da se zahvalim roditeljima, bakama i dekama što nas uvek podrže”, objašnjava Aleksandra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com