Društvo

Male Pčelice obeležile Dečiju nedelju

Mališani iz svih vrtića JPU „Pčelica“ Niš obeležili su Dečju nedelju pod sloganom, čija inspiracija su stihovi pesme Dete, našeg velikog pesnika Ljubivoja Ršumovića: “DETE JE DETE, DA GA VOLITE I RAZUMETE”.

Od 04. do 10. oktobra širom Srbije, a u 26 vrtića niške „Pčelice“ se raznim aktivnostima obeležavalo pravo deteta da bude središte društvenih nastojanja, da bude zaštićeno i srećno.

U niškim vrtićima su deca sa vaspitačima, tokom dečje nedelje, nizom priredbi, predstavama, maskenbalima, recitacijama i drugim aktivnostima primerenim uzrastu slali poruku da žele da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju.

Foto: JPU Pčelica

Dečja nedelja slavi pravo dece, njegovo visočanstvo i priliku da uživaju u čaroliji detinjstva. Prva nedelja u oktobru je prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

„U našoj ustanovi svaka nedelja je dečja, jer je sve podređeno njima. Oni su slatki i mali, ali od njih dobijamo iskrene emocije i to je ono što nama daje motiv da budemo još bolji. Nizom aktivnosti kojima smo u vrtićima obeležili dečju nedelju, ali i razgovorom vaspitača i dece tokom cele godine o njihovima pravima i obavezama, pokazujemo koliko je bitno da decu učimo humanosti od malih nogu, da znaju da je drugarstvo, poverenje, tolerancija i uvažavanje najvažnije što će poneti iz vrtića, poručila je direktorica Svetlana Mitić i dodala da će ih to pratiti celog života.

Foto: JPU Pčelica

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečje nedelje je Кonvencija UN o pravima deteta usvojena 1989.godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com