Hronika

MALČANSKI BERBERIN PONOVO IMAO NOVI ZAHTEV: Suđenje odloženo!

Današnji glavni pretres u postupku koji se pred Višim sudom u Nišu vodi protiv Ninoslava Jovanovića iz Malče odložen je jer je optuženi tražio izuzeće višeg javnog tužioca i njegovog zamenika.

O zahtevu Jovanovića, kojem se sudi za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola, odlučivaće niški Apelacioni sud.

Nastavak sudjenja zakazan je za 30. decembar.

Jovanović je na početku sudjenja tražio izuzeće zamenika javnog tužioca, ali je taj zahtev viši javni tužilac odbio.
S obzirom da je sada zatražio izuzeće zamenika javnog tužioca i višeg javnog tužioca, o njegovom zahtevu odlučivaće Apelacioni sud.

Tokom dosadašnjeg dokaznog postupka iscrpljena su sva dokazna sredstva predložena tokom pripremnog postupka, tako da je, prema nezvaničnim izvorima, bilo očekivano da Jovanović pokuša još nešto kako bi sudski postupak što duže trajao.

U toku sudjenja Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, trudio se da dokaže njegovu neuračunljivost da bi dobio kaznu lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, umesto zatvorske kazne.

Ninoslav Jovanović oteo je 20. decembra prošle godine dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola na putu do škole u Brzom Brodu.

Devojčica je pronadjena 29. decembra u selu Pasjača, a on je uhapšen 5. januara na groblju u Malči.
Zbog ranijih otmica i silovanja, Jovanović je bio u zatvoru 22 godine.

Sudski postupak zbog otmice dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola počeo je pred Višim sudom u Nišu 29. maja 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com