Hronika

Malčanski berberin opisao kako je oteo Moniku

Ninoslav Jovanović osumnjičen da je 20. decembra oteo Moniku Karimanović iz Suvog Dola, rekao je tužiocu da je odluku da  je otme doneo kada je prolazio pored nje, istakao je direktor policije Vladimir Rebić gostujući na RTS-u.  Malčanskom berberinu je određeno zadržavanja do 48 sati.

Rebić je istakao da nije bio agresivan prilikom hapšenja, već je samo lego na zemlju kada ga je policija okružila.

“Nije kod sebe imao lična dokumenta pa je trebalo vremena da se utvrdi da je to on, nakon čega je uhapšen”, kazao je Rebić RTS-u.

Rebić je rekao da se on pripremao za otmicu – spremio je zalihe hrane i vode i planirao gde će boraviti sa žrtvom. Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gde i kako.

Jovanović je, međutim, izjavio da je odluku da otme baš Moniku doneo u trenutku dok je prolazio pored nje.

“Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo”, ispričao je Rebić.

Za sedamnaest dana koliko se skrivao Malčanski berberin se kretao u krugu od 180 kilometara i zbog toga je policiji trebalo više vremena da ga pronađe, objašnjava Rebić.

“Činjenica da smo nakon dva dana znali da je on otmičar je pomogla da se on uhapsi, to je otkriće policije, na osnovu video-zapisa, informacije o vozilu ukradenom u Malči, viđenom u Suvomo Dolu. Zatim je otkriven njen DNК u vozilu i suzili smo potragu u tom smeru”, naveo je Rebić.

Potragu za njim otežalo je to što se u više navrata nije kretao, već je boravio na jednom mestu. Rebić navodi da za sada nema podataka da mu je neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić, za agenciju Tanjug je precizirao da će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati i da će u tom roku biti priveden na saslušanje u Tužilaštvo.

Za Jovanovićem je tragalo na stotine policajaca, a uhapšen je u nedelju, na malčanskom groblju, nakon što je jedan od meštana tog sela prijavio policiji da ga je video.

Jovanović je nešto posle 14 časova odvezen iz sela Malča u policijsku stanicu u Nišu.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović rekao je nakon hapšenja da se nada da će spravosudni sistem Srbije imati u vidu koliko je monstrouzan zločin koji je počinjen i da će ovaj zlikovac dobiti najtežu moguću kaznu.

Podsetimo, Jovanović se sumnjiči da je dvanaestogodišnju Moniku Karimanović oteo u naselju Brzi Brod oko 7.30 sati 20. decembra, kada je krenula u školu.

Devojčica je, nakon deset dana potrage, pronađena u napuštenoj kući u ataru sela Pasjača, ali je Jovanović tada uspeo da pobegne.

Osumnjičeni Jovanović je ranije osuđivan zbog silovanja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com