Hronika

„Malčanski berberin“ bio uračunljiv

Nišlija Ninoslav Jovanović (47), kome se sudi za zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice je uračunljiv, ostao je pri svome veštak neuropsihijatar, predstavnik Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji je juče saslušan pred Višim sudom u Nišu.

Optuženi Ninoslav Jovanović je pokušao je da ospori nalaz veštaka.

Jovanović je i juče doveden u sudsku zgradu neposredno pre početka suđenja. Suđenje je zbog zaštite interesa maloletne žrtve bilo zatvoreno za javnost, a novinarima zabranjen ulaz u sudsku zgradu.

Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sudnice novinarima je kazala majka žrtve Aleksandra Karimanović koja je dala kratku izjavu novinarima.

„Utvrđeno je da je uračunljiv, iako on pokušava da se prikaže drugačije. Stalno traži neka prava. Nisam više mogla da ga slušam, nisam bila u stanju. Pola sam čula, pola nisam. Šta da kažem o takvom čoveku osim da je bez duše“, rekla je vidno uznemirena žena.

Iz Višeg suda je zvanično potvrđeno da je saslušan veštak neuropsihijatar.

„Ispitan je predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog Ninoslava Jovanovića. Sledeći glavni pretres zakazan je za 2. septembar, kada će biti pozvan veštak psiholog, član  komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice koji na  glavni pretres nije pristupio zbog bolesti, kao i lekari Kliničkog centra u Nišu“, saopšteno je iz niške Palate pravde.

Ninoslav Jovanović je 20. decembra prošle godine  oteo dete koje je pošlo u školu u Brzom Brodu,  namamivši ga na prevaru u vozilo koje je prethodno ukrao. Nakon devet dana, izmučena devojčica je pronađena u kući u selu Pasjača ali je manijak uspeo da umakne organima gonjenja. Uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča nakon neviđene potere u kojoj je učestvovala policija, Žandarmerija i pripadnici vojske.   Jovanović je iza rešetaka proveo 22 godine, jer je već dva puta osuđivan zbog silovanja dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Жао ми је тог детета и њених родитеља и да се ја питам за тај недопустиви злочин треба данодговарају још неки људи јер су својим НЕЧИЊЕЊЕМ дозволили да се тај злочин деси! Нек им је Бог на помоћи!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com