Ekonomija

Malčanska petlja dobiće odmorište. Gradi ga privatni invenstitor

Gradsko veće Niša usvojilo je danas predlog Plana detaljne regulacije za izgradnju odmorišta “Niš 2” na auto-putu Niš-Pirot, u neposrednoj blizini Malčanske petlje.

Prema rečima načelnika Uprave za gradjevinu Miroljuba Stankovića odmarlište sa turističko-ugostiteljskim i rekreativnim objektima gradiće privatni investitor, na svom zemljištu površine 6,3 hektara.

“Grad je učinio uslugu da uradi Plan detaljne regulacije, ali nema investicionu obavezu prema tome. Investitor je rešio sve imovinske probleme sa zemljištem i dobio sve saglasnosti republičkih institucija u oblasti puteva”, izjavio je Stanković.

On je kazao da je odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju odmorišta doneta još 2018. godine, ali da je procedura izrade dugo trajala jer su morali da budu obezbedjeni svi uslovi koje propisuju republička javna preduzeća u oblasti saobraćaja.

Stanković je izjavio da je auto-put do bugarske granice profunkcionisao, ali da na njemu nedostaju sadržaji poput odmorišta i benzinski pumpi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com