Društvo

Malčani kažu da nemaju vodu deset dana, iz GO Pantelej tvrde da je to laž

Pored tropskih vrućina meštani Malče poručuju da se ovih dana suočavaju sa još jednim problemom – nestašicom vode.

Kako su za Niške Vesti rekli meštani, već deset dana, u gordnjem delu Malče nema vode tokom celog dana do ponoći.

Ističu da ne znaju šta da rade i da nemaju kome da se obrate, jer su pokušali da kontaktiraju GO Pantelej, slali im mejlove, ali nikakav odgovor nisu dobili.

“Imam dva deteta, od toga jedno je još beba koje budim u pola noći da bih ga okupao, meni to nije normalno u današnje vreme”, rekao je jedan meštanin Malče.

Niške Vesti su kontaktirale opštinu Pantelej i pitali kome se meštani Malče mogu obratiti i da li su upoznati sa tim problemom.

“Lažu vas to što vam pričaju. Oni vodu za piće imaju, a to što je troše za polivanje bašte, to je druga priča”, rekao je Bratimir Vasiljević predsednik GO Pantelej.

On je dodao da je dotok vode limitiran i da opština ne može da ga poveća.

“Kada bi se koristila voda za piće i higijenu onda bi je bilo. Sada su prinuđeni iz mesne zajednice da obustavljaju vodu u toku dana dok se ne napune rezervoari”, rekao je Vasiljević.

On je dodao da su poskupeli cenu vode za potrošnju preko sedam kubika kako bi zaštitili one koji vodu koriste za piće, a ne za polivanje bašti.

Vasiljević je poručio onima koji neracionalno troše vodu da kopaju bunare. Međutim, šta da rade oni koji zbog takvih trpe, nismo dobili odgovor.

Meštani Malče koji nemaju vodu mogu se javiti redakciji Niških Vesti i navesti razloge, ukoliko ih znaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com