Društvo

”Malac – humanitarac” u Čokotu

Vršnjački tim i članovi Učeničkog parlamenta OŠ ”Desanka Maksimović” u Čokotu, u okviru Nedelje sporta i Dečje nedelje, pokrenuli su i organizovali humanitarnu akciju za sportiste sa invaliditetom i za osobe sa smetnjama u razvoju. Nesebičnu podršku pružili su im učenici mlađih razreda koji su tradicionalno toga dana imali centralnu priredbu za prijem prvaka.

Istovremeno, na sportskim terenima odvijala se prijateljska utakmica učenika starijih razreda. Učenici starijih razreda su osmislili i napravili bedževe, koji su bili ulaznica za priredbu i utakmicu. Napravljeno je i prodato preko 300 bedževa.  Tom prilikom sakupljeno je 26.000 dinara koji će biti uplaćeni na račune KKK ”Nais” i udruženja MNRO.

Nakon sportskog i kulturno-zabavnog programa članovi novinarske sekcije ”Đak – reporter” su prisutne  goste iz udruženja i kluba pozvali na tribinu o sportistima sa invaliditetom.

Gosti škole i učesnici tribine bili su i članovi KKK ,,Nais“ profesor dr Marko Aleksandrović, predsednik kluba KKK ,,Nais“, Miljan Hadžović, trener i master profofesor fizičkog vaspitanja i sporta, kapiten tima Bratislav Kostić i Aleksandar Dinić, igrač i reprezentativac na širem spisku reprezentacija. Gost je bila i naša poznata plivačica Andrijana Conić, kao i Miljan Cekić, poznati plivač, stonoteniser i atletičar koji je i bivši đak ove škole.

Foto: KKK Nais

Tribina je počela porukama punim ljubavi, tolerancije i jednakosti među decom i u skladu sa načelom Dečije nedelje: ”Da pravo svako – dete uživa lako”.

Organizatori tribine spremili su i prezentaciju o uvaženim gostima i o njihovim uspesima u sportu, a potom su gosti podelili svoja iskustva sa učenicima, nastavnicima i roditeljima koji su prisustvovali tribini.

Na ovaj način ovi „veliki borci koji daju sve od sebe u sportu i u životu“, kako o njima govori trener Miljan Hadžović, postali su pravi uzor i inspiracija učenicima OŠ „Desanka Maksimović“.

Tribina je privedena kraju uz simbolične poklone sa obe strane, u vedrom duhu i raspoloženju, uz poruke zahvalnosti i sa obećanjem da će se saradnja škole i ovih hrabrih i upornih ljudi nastaviti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com