Društvo

Mala sovica koja je ispala iz gnezda zbrinuta je u „Zoo planetu“, ovo je samo jedna od preko četiri hiljade životinja koje su spasili

Mala sovica koja je najverovatnije ispala iz gnezda u opštini Medijana predata je Udruženju „Zoo planet“, ona nije bila povređena, već malo iznemogla i uplašena pa je nakon kraćeg praćenja puštena da poleti. Ovo je samo jedna od 4.500 životinjica koje su zbrinute u „Zoo planetu“ za proteklih 10 godina.

Osnivač „Zoo planeta“ Dušan Stojanović, kazao je da je u pitanju „Mali ćuk“ koji ne leti baš najbolje tako da mu se lako prilazi ukoliko se nađe na zemlji.

„Ispratili smo ga jedan dan, videli smo da je dobro, i pustili smo je da leti. Nismo imali potrebu da je zadržavamo kod nas. Kada smo je pustili poletela je bez problema“, kazao je Stojanović.

Foto: Privatna arhiva

Trenutno se u „Zoo planetu“ nalaze 120 životinja, koje građani Niša i okoline mogu da posete i vide.

„Druženje sa životinjama se ne naplaćuje i neće se naplaćivati, a najviše im se obraduju deca“, rekao je Stojanović.

Za svaku životinju se , kako kažu, vežu, ali su najsrećniji kada se one oporave od povreda i vrate u svoje prirodno stanište.

„Najveći utisak na mene je ostavila retka ptica bukavac, koju smo pronašli u jako lošem stanju. Bila je promrzla i povređena, uspeli smo da je spasimo i vratimo u prirodu što je bio veliki dan za sve nas“, kazao je Stojanović.

Foto: Privatna arhiva

Kroz „Zoo planet“ je prošlo preko 500 volontera koji su obučeni za rad sa divljim i domaćim životinjama.

„Stalno se edukujemo i trudimo da budemo što stručniji da bi što bolje pomogli povređenim životinjama. Ljudi nam se stalno javljaju i donose životinjice koje su povređene i drago mi je da je tako“, rekao je Stojanović.

Foto: Privatna arhiva

Oni su pre izvesnog vremena obeležili 10 godina od postojanja „Zoo planeta“, a u narednoj godini planiraju i da prošire kapacitete kako bi udomili što više životinja kojima je potrebna pomoć.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button