Moja pričaSport

Mala Nišlijka NOVA nada srpskog tenisa

Višnja Mitić, devetogodišnja devojčica iz Niša, postiže izvanredne uspehe u svetu tenisa. Osvajala je turnire širom Srbije, a sada se u svoj grad vratila sa Svetskog prvenstva okićena bronzanom medaljom.

U tenis se kaže zaljubila od prvog trenutka kada su je mama i tata odveli na teren. Bilo joj je potrebno samo tri godine iskustva da bi ova mlada Nišlijka počela da osvaja turnire u našoj zemlji, u gradovima poput Novog Sada, Beograda, Kragujevca i Niša. Uspeh je stigao i sa turnira izvan naših granica, u Makedoniji i Crnoj Gori. Međutim, njen najsvetliji trenutak bio je na Svetskom prvenstvu u Umagu u Hrvatskoj, održanom od 03. do 10. septembra 2023. godine. Višnja je zauzela izvanredno treće mesto u kategoriji za uzrast od 9 do 16 godina, nakon impresivnih pobeda nad teniserkama iz Španije, Bosne, Nemačke i Rumunije.

Foto: privatna arhiva

Iako je doživela poraz u polufinalu protiv Nemačke, osvajanje bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za decu World Champions Bowl Finals 2023. predstavlja ogroman uspeh. Svaki dan posvećuje po sat i po vremena napornim treninzima, s ciljem da se još više usavrši i donese pobedu sa svetskog prvenstva u Srbiju.

“Obozavam zvuk loptice, a i mnogo mi se sviđa što se mi teniserke uglavnom malo doteramo pre meča i nosimo sportske haljinice koje usklađujemo sa ostalom opremom. Pre meča se uvek doteram, a onda i pružim svoj maksimum”, iskrena je Višnja.
Nekada joj je naporno da uskladi treninge sa ostalim aktivnostima, ali posle par udaraca ova devojčica zaboravi na umor i krene da uživa u onome što najviše voli, a to je da igra tenis.
“Međunarodni turnir 16. TENISKE NADE, deo Champions Bowl by Wilson serije, koja se igra u 32 zemlje i regiona, održan u ТК Haron u Beogradu od 28. juna do 30. juna 2023. godine u kategoriji U9 osvojila sam, bez izgubljenog seta.  Osvajanjem šampionske titule, obezbedila sam sebi mesto na Svetskom prvenstvu za decu do 9 godina u Umagu od 03. do 10. septembra 2023. godine i učešće na Svetskom prvenstvu za decu do 10 godina u Smrikvi 2024. godine”, objašnjava Višnja Mitić.
Kaže da joj je u dosadašnjoj teniskoj karijeri najteže bilo sa protivnicom iz Nemačke. Od nje je izgubila u polufinalu.
“Meč je bio neizvestan do samog kraja, iako sam izgubila, dobila sam podrsku i ovacije publike sa svih strana sveta”, kaže Višnja.
Višnja Mitić; Foto: privatna arhiva
Pored tenisa, istakla se i kao talentovana skijašica, preko leta se bavi jedrenjem, a često je i na vrhu rangiranja na smotrama recitatora. Višnja Mitić bez sumnje predstavlja svetlu budućnost srpskog tenisa.
“Uspem da organizujem sve. Odličan sam đak zato što pratim i učim na času, a kada učim kod kuće veoma sam skoncentrisana jer znam da mi ukoliko naučim brže, ostaje više vremena za igru.”
Višnja Mitić; Foto: privatna arhiva

Višnja je dobila poziv da početkom sledeće godine, u januaru, bude učesnik na Svetskom prvenstvu u Rimu, na teniskom turniru Lemon Bowl, tako da će ova devojčica svoj deseti rođendan da proslavi u Italiji, na teniskim terenima!

Višnja Mitić bez sumnje predstavlja svetlu budućnost srpskog tenisa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com