Virus KoronaZdravlje

Makedonci po vakcinu u Niš (FOTO+VIDEO)

Jerkan: Niko ko dođe neće biti vraćen bez vakcine

Besplatna vakcinacija omogućena je stanovnicima Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine u Srbiji, nastavljena je i danas u Nišu.

Ispred hale Čair u Nišu, stanovnici Severne Makedonije čekaju da prime svoju dozu željene vakcine, za koju bi morali da čekaju izvesno vreme u svojoj zemlji.

„Prijavili smo se preko e uprave i dobili potvrdno email da smo uspešno iskazali interesovanje. Nismo dobili datum i sat ali smo ipak došli da primimo vakcinu i evo primili su nas“, rekao je gost iz Skoplja.

Većina njih odlučila se da primi vakcinu Fajzer.

Foto: Niške Vesti

„Za Fajzer i samu vakcinaciju smo se odlučili kako bismo mogli da putujemo u inostranstvo, ona nam je sigurnija, konkretno za Nemačku i Švedsku.

To je naravno drugi razlog, prvi je zdravstvene prirode“, pojašnjavaju Makedonci.

Oni dodaju da je u Makedoniji situacija sa vakcinama takva da će oni mlađi od 40 morati da sačekaju, jer su trenutno prioritet stariji.

„Čeka se za vakcinu i ide se po godištima. Uglavnom se daje Sinofarm, a mi smo hteli baš Fajzera“, završavaju gosti iz Makedonije.

Foto: Niške Vesti

Vakcinacija se nastavlja i narednih dana, a na raspolaganju je vakcina Fajzer, potvrđuju iz Doma zdravlja.

“Mi svakog dana očekujemo između 50 i 100 ljudi iz Makeodnije. Trenutno nema gužve, a ako se veće interesovanje za vakcinacijom i pojavi mi ćemo pojačati ekipe”, kaže Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja.

Za desetak dana očekuje se i veliki broj Makedonaca koji dolaze na revakcinaciju.

“Svi oni koji su pre tri meseca bili da prime Astra Zeneku, dolaze od 18 do 21 juna na revakcinaciju. To je ona akcija kada je Regionalnaprivredna komora organizovala vakcinaciju makedonskih privrednika. Tada očekujemo 5700 ljudi”, kaže Jerkan.

Niko ko dođe iz Makedonije neće biti vraćen bez vakcine. Bitno je da samo opterećenje na zdravstvene centre u Leskovcu, Vranju i kod nas bude ravnomerno, završio je direktor niškog Doma zdravlja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Za Makedonce si obezbedio duple doze vakcine,a jedan kasvetan ultra zvuk u domu zdravlja nisi sposoban da obezbedis. Trudnice sad cekaju po vise od nedelju dana preglede, mnogo si sposoban gosn Jerkane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com