Sport

Majstor Stojanović se oprostio, Radnički pobedio TSC

Fudbaleri Radničkog iz Niša savladali su kod kuće TSC rezultatom 3:1 u poslednjem kolu Superlige Srbije.

Na ovoj utakmici se od aktivnog igranja fudbala oprostio kapiten i legenda Radničkog Saša Stojanović, kojem je pre početka meča priređena oproštajna ceremonija, a kada je zamenjen u 63. minutu sa terena je ispraćen trominutnim skandiranjem i aplauzima sa tribina.

Foto: FK Radnički

Od dresa Radničkog se na ovom susretu oprostio i Nikola Čumić, koji će karijeru nastaviti u grčkom Olimpijakosu.

Upravo je Čumić bio najbolji pojedinac meča. Postigao je gol u 14. minutu, upisao dve asistencije za Stefana Mihajlovića koji je pogađao u 18. i 43. minutu, a u desetom minutu je iznudio i crveni karton za igrača TSC-a Grabeža. Jedini gol za goste iz Bačke Topole dao je Tomanović u 26. minutu.

Radnički je sezonu završio na petom mestu sa 52 osvojena boda, dok je TSC četvrti sa 59 bodova i naredne sezone će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Radoslav Batak, trener Radnikog čestitao je kako je rekao kolegi i prijatelju Zoltanu Sabu na sjajnoj sezoni i zasluženom plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

“Stvorio je snažan tim i treba da bude ponosan. Večeras smo odigrali jednu dobru i otvorenu utakmicu. Oni su pokazali da su odlična ekipa i da igraju jedan totalni i napadački fudbal. Smatram da su gledaoci večeras uživali u predstavi dve kvalietetne ekipe. Mislim da smo zasluženo pobedili, a u drugom poluvremnu smo mogli da damo još koji gol. Na kraju sam ipak zadovoljan rezultatom. Izvukli smo sezonu, završili smo na petom mestu, a da je prvenstvo igramo u ranije predviđenom formatu, mi bi sigurno zakomplikovali borbu za vrh tabele i evropske pozicije. Meč smo završili sa tri omladinca u postavi i to je ono što je dobro za budućnost ovog kluba. Debitovao je Sekulić i to su svakako prave stvari za Radnički. U ovom finišu sezone smo stvarno dobro igrali i da nije bilo onog nesrećnog poraza u Kupu od Čukaričkog, utisak bi bio još bolji. Naš kapiten Stojanović je otišao u penziju sa predivnom igrom i pobedom, a Čumić se oprostio u velikom stilu. On je ozbiljan igrač i nadam se da će uspeti u Olimpijakosu.”

Foto: FK Radnički

Zoltan Sabo, trener TSC-a čestitao je Radničkom na trijumfu.

“Mi smo igrali 80 minuta sa igračem manje, što je jako teško protiv kvalitetnog Radničkog. Sve je rešeno u prvom poluvremenu. U drugom smo pokušavali, ali nismo uspeli da damo gol i zakomplikujemo meč. I pored poraza ja sam ponosan na svoje momke koji su se 80 minuta borili sa igračem manje. Mislim da smo i večeras pokazali da smo sa pravom u vrhu tabele. Iza nas je sjajna sezona i ova utakmica sugurni neće pokvariti taj utisak.”

 

Prisutni gledaoci na stadionu Čair bili su svedoci pira nekoliko huligana, koji su pri na vođstvu niškog tima sa 2:0 skandirali “uprava napolje”.

“To ne mogu da rade oni koji tvrde da vole Radnički. Reč je o brutalnom pokušaju preuzimanja kluba od strane nesrećnika koji su za par stotina dinara spremni da skandiraju protiv svakoga. To nikada neće biti ljudi koji ce voditi ovaj klub. Ovo nije slika Niša i Nišlija, već ogoljena želja pojedinaca da uđu u Radnički kako bi ga pokrali. Sada bi pojedinci da vode klub jer su shvatili da se ostvaruju sjajni rezultati i da je Radnički  finansijski konsolidovan i stabilan. Sada kada je klub oporavljen oni pokušavaju da predstave rukovodstvo kao neprijatelje. Neprijatelje čega? Jakog i moćnog Radničkog koga se protivnici boje?  Ovo rukovodstvo Radničkog napravilo je upravo takav klub. Na njihovu žalost pobedili smo TSC, a sa pobedama ćemo nastaviti i naredne sezone koja počinje već za mesec dana”, saopštila je uprava.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com