Old tajmeri

Majstor Novica iz Matejevca i njegova ljubav prema old tajmerima

“Po avliju mi ide pogrben, a kad ujaše motor ispravi se na njega ki pritka, da ga vidu žene” , rekla je supruga majstora Novice, ponosnog vlasnika Tomosa iz 1964. Ova objava kruži društvenim mrežama i interesantno je to da su svi delovi ovog old tajmera i dalje originalni.

Ljubitelji starih motora danas su prava retkost, a Novica je svoj brižljivo čuvao, pa je i dalje u voznom stanju. Penzionisani majstor iz Gonjeg Matejevca motor koristi kako bi se provozao po selu, ali kako on kaže, motor je u tako dobrom stanju da bi izdržao i vožnju do Beograda.

Na pitanje kako je uspeo da motor tako dobro održava dugi niz godina, majstor Novica je odgovorio : “Potrebna je samo ljubav prema old tajmerima, ništa više ” .

Obzirom na to da je registracija old tajmera stopirana  još 2018. godine, Novičin Tomos nažalost je nemoguće registrovati. Na njegovom motoru još uvek stoje tablice sa petokrakom zvezdom.

“Nažalost, sve se to preokrenulo. Došao je i taj novi zakon, pa old tajmeri ljudima više nisu interesantni” , požalio se Novica.

Uprkos nemogućnosti da registruje svoj motor, on ga i dalje čuva. Ovom vozilu, iako preko pola veka starom, iz godine u godinu vrednost raste zbog brojnih uspomena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com