Društvo

“Majske igre” okupile preko 10 Gerontoloških centara u Nišu

Gerontološki centar u Nišu svake godine organizuje “Majske igre” koje su prilika da se korisnici centara širom Srbije okupe i zajedno provedu kvalitetno vreme, a ova manifestacija nosi i takmičarski karakter.

Svrha je, kako kažu u niškom Gerontološkom centru, prvenstveno druženje a pored toga i razmena iskustava i svojevrsno nadmetanje u raznim disciplinama.

Pesništvo, šah, domine, bacanje pločica, obaranje čunjeva, pikado, samo su neke od disciplina u kojima se korisnici takmiče, a sve je u skladu sa njihovim godinama.

“Danas smo ovde okupili više od 10 Gerontoloških centara širom Srbije i uspeli smo da im uz jedno prigodno druženje i zakusku oplemenimo vreme provedeno u centru. Pripremili smo i nagrade u vidu pehara, medalja i adekvatnih poklona za najbolje u određenim disciplinama.” rekao je direktor Milan Stevanović ispred GC Niš.

Svaki Gerontološki centar se, dodaje on, trudi da svojim korisnicima vreme boravka učini lakšim i lepšim. Postoje zablude da su tamo kao zatočeni.

“Naši korisnici idu na izlete jednom nedeljno, praktikuju razne vrste sportskih dešavanja, takmičenja, druže se… Takođe centri raspolažu svojim placem, odnosno dvorištem koje je oplemenjeno raznim sadržajima gde takođe provode kvalitetno vreme.” dodao je Stevanović.

Današnji događaj bio je prava potvrda ovih tvrdnji, a da sve protekne u najboljem redu pored domaćina potrudili su se i članovi Kluba za osnaživanje mladih 018.

“KOM 018 je prošle godine u okviru projekta Inspiracija generacija otpočeo saradnju sa niškim Gerontološkim centrom. Od tada, organizovali smo korisnicima igranku sa muzikom 60-ih i 70-ih godina, kao i šahovski turnir u kojem su nas oni “razbili” šahu.” pojašnjava Milan Bojić, član ovog udruženja, kako je došlo do međusobne saradnje.

“Nakon toga ostvarila se ideja da im pomažemo oko organizacije Majskih igara, spojili smo nešto lepo za njih i korisno za nas, jer se kroz ovaj projekat trudimo da im ubrzamo proces kako bi sve išlo lakše. Povezanost među generacijama je jedna od stvari koja vodi ka boljem društvu i zbog toga smo i ove godine tu da pomognemo.” dodao je Bojić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com