Hronika

Majka preminulog trogodišnjeg dečaka brani se ćutanjem, ostaje u pritvoru

U Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Nišu danas je saslušana T.S. (32) zbog osnova sumnje da nije pružila adekvatnu pomoć svom trogodišnjem sinu koji je zadobio opekotine vrelom vodom, usled čega je u noći izmedju petka i subote preminuo.

Prema rečima portparola OJT Ivana Markovića, osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem.

“Predloženo je da T.S. ostane u pritvoru, zbog uticaja na svedoke i zbog uznemirenja javnosti”, saopštio je Marković.

Nišlijka je juče uhapšena zbog krivičnih dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog deteta i nepružanja adekvatne pomoći.

“Postoji sumnja da je dete u večernjim časovima zadobilo opekotine vrelom vodom u stanu u Nišu, a majka ga je pustila da spava i ono je u toku noći preminulo. Naložena je obdukcija”, istakli su u tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je bila sa starijim detetom i bebom u dnevnoj sobi, u vreme dok se mališan igrao u kupatilu i nehotice pustio vrelu vodu iz bojlera. Umesto da potraži pomoć lekara ona je u apoteci kupila kremu protiv opekotina i time mazala dečaka koji je zadobio opekotine po čitavom telu.

Prema takodje nezvaničnim informacijama, sumnja se da je T.S. sinu dala da popije sedative kako ne bi plakao, a koji su joj bili dostupni jer je bila psihijatrijski bolesnik.

Krivična prijava podneta je u redovnom postupku protiv majke T.S., pošto je bila u kući kada je došlo do tragedije, ali nije ništa preduzela da pomogne teško povredjenom unuku.

Otac dece je u zatvoru zbog droge i oružja, pa je Centar za socijalni rad, dvoje dece, četvoromesečnu bebu i četvorogodišnju devojčicu privremeno poverio babi na čuvanje, jer je procenjeno da je u ovom trenutku najbolje da budu sa njom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com