Zdravlje

Majka donirala bubreg ćerki. Za nju će bolesnička postelja biti prošlost

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Nis uradjena je prošle nedelje i treća po redu transplantacija bubrega u ovoj godini. Majka Zlatica donirala je bubreg ćerki Violeti koja više neće ići na dijalizu već će imati potpuno normalan život, saopštio je direktor ove klinike dr Dragan Milić.

Cela ova izuzetno teška i zahtevna procedura protekla je besprekorno i bez ijednog incidenta.

„Čast je i zadovoljstvo raditi i predvoditi sve ove ljude koji pokazuju izuzetnu i stručnost i posvećenost. Ponosan sam na naš UKC Niš i srećan što je Violeta zahvaljujući svojoj majci dobila šansu za nov život koji više neće biti vezan za bolesničku postelju“, istakao je dr Milić.

U samoj intervenciji ali i postoperativnom toku ucestvovao je tim od oko 40 ljudi. Urološku ekipu predvodili su dr Pejić i dr Dinić, vaskularnu ekipu dr Ilić, nefrološku ekipu dr Branka Mitić i dr Goran Paunović, anesteziološku ekipu predvodili su dr Stevanović, dr Golubović i dr Popović, laboratorijske analize radio je i tumačio tim dr Milana Lazarevića, kontrolne ultrazvučne preglede radila je dr Maja Jocić, ekipu u operacionoj sali predvodili su sestra Ružica Milosavljević i VMT Radovan Dramićanin, ekipu u intenzivnoj nezi predvodila je sestra Ana Milenković, dok je celokupnu brigu o neophodnom potrošnom materijalu i lekovima vodila dr Jasmina Erčević – napisao je Milić na svojoj fb strani.

„Još mnogo ljudi čeka na transplantaciju kao spasonosnom rešenju za njihove životne probleme. Podržimo svi zajedno te ljude i program transplantacije u našoj zemlji“, poručio je Milić.

Podsetimo, prva transplantacija bubrega u ovoj godini urađena je marta meseca kada je otac sinu donirao bubreg. U Srbiji na transplantaciju bubrega čeka preko 1000 ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com