Promo

Magični Maldivi sa posetom Abu Dabiju i Dubaiju – AERO TURS NIŠ

Abu Dabi – Dubai – Maldivi – Abu Dabi

Ako želite nezaboravan odmor onda to svakako jeste putovanje na Maldive uz obilazak Abu Dabija i Dubaija. Na ovu fantastičnu turu vodi vas AERO TURS koji nudi ovaj aranžman po promotivnoj ceni.

Ovo magično putovanje počinje u Dubaiju, najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata i bez sumnje se može reći  jednom od najposećenijih destinacija sveta.

DUBAI je moderan grad, centar međunarodnog poslovanja sa impresivnim arhitektonskim rešenjima, visokim zgradama, igrajućim fontanama, prelepim plažama, veštačkim ostrvom u obliku palme, najvišom zgradom na svetu – Burj Khalifa, jedinim hotelom na svetu kategorije 7 zvezdica, 70 šoping centara-molova, pokrivenim ski centrom sa 5 skijaških staza. Od malog naselja ribara i lovaca na biserne školjke iz XIX veka, Dubai postaje svetska metropola i grad budućnosti. Kao glavni grad istoimenog emirata, na jugu Persijskog zaliva, Dubai zajedno sa šest ostalih čini Ujedinjene Arapske Emirate. Ras Al Kajma sedmi emirat, pridružen federaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata 1972. godine. Nalazi se na severnom kraju UAE, sa zapadne strane oivičen Persijskim zalivom, na istoku planinskim vencem Ru’us Al Jibal, delom Hadžar planina. Predivne lagune i peščane plaže nadovezuju se na planinsku granicu sa Omanom. Istoimeni glavni grad je podeljen na stari deo Rak i komercijalni Al Nakheel. Svojom netaknutom prirodom, znamenitostima, 64 km dugom peščanom plažom sve više privlači ljubitelje plivanja, golfa, pustinjskog safarija i mirnog odmora.

Drugog dana je planiran obilazak hotela Burj el Arab. Svetsku slavu stekao je kada su Rodžer Federer i Andre Agasi odigrali teniski meč na heliodromu. Zanimljivo je da najmanja soba u hotelu ima 169 kvadrata, a najveći apartman 780. Dva najpoznatija restorana u okviru hotela su na 200 metara visine sa panoramskim pogledom i na dnu (do njega se dolazi simuliranom podmornicom). Obilazi se Jumeriah plaža, akvarijum na Palma Dzumeiri, najveći mol na svetu, Burdz Kalife (najveća zgrada na svetu, visoka 828 m).

Dubai; Foto: Pixabay.com

Trećeg dana planiran je fakultativni izlet do Dubai Miracle garden-a najlepše bašte na svetu, fakultativni izlet u Muzej budućnosti. Trećeg dana je planirana i pustinjska avantura gde možete uživati u vožnji kvadova, džip avanturi po pustinjskim dinama, jahanje kamila, večera uz ples, igru i šou beduina u sred pustinje. Nakon pustinje planiran je obilazak Globalnog sela.

Četvrtog dana boravka stiže se na Maldive, transfer hidro avionom do hotela  www.tritonhotelsandtours.com  na Mafuši ostrvu.

MALDIVI– Ostrvska država u Indijskom Okeanu. Jedna od najromantičnijih svetskih destinacija koja pruža egzotičnost i izolaciju. Raj za ljubitelje kupanja, jedrenja i ronjenja. Maldive čini oko 1190 koralnih ostrva, grupisanih u 26 atola, izuzetno male nadmorske visine (oko 2m); od kojih je naseljeno 218; dok je oko 95 pretvoreno u turističke centre. Ostrva koja sačinjavaju Maldive grupisana su u dva skoro paralelna niza, međusobno udaljena oko 30km. Pravcem istok-zapad prostiru se u dužini od 130km. Maldivska ostrva svojim palmama, belim peskom, tirkiznim lagunama, koralnim grebenom, bogatim podvodnim svetom i raskošnom lepotom, neprestano privlače turiste iz celog sveta.

Maldivi; Foto: Pixabay.com

Reljef Maldiva je nastao kao posledica povećane vulkanske aktivnosti u ovom regionu. Većina ostrva Maldiva je vulkanskog porekla. Atoli (koralni sprudovi) su formirani potapanjem vulkanskih kupa. Tokom istorije, u plitkom obalnom pojasu, bezbrojne koralne kolonije postepeno su okruživale vulkanske kupe. Spuštanjem dna okeanskog basena, prstenasti koralni sprudovi su postepeno narastali, a vulkanske kupe lagano nestajale ispod mora.

Klima je tropska sa prosečnom temperaturom 30 stepeni Celzijusa tokom cele godine.

Dane na Maldivima možete da provoditi odmarajući se ali i uz aktivnosti koje su veoma zabavne. U večernjim časovima možete da obiđete peščanu dinu u sred mora, imate romantični zalazak sunca uz muziku, ples, logorsku vatru i večeru.

Osmog dana je planiran jednodnevni izlet na ostrva Guli i Guraidho, poseta Koralnom grebenu (ronjenje) i Anantara rezortu (ronjenje).

Desetog dana osmišljen je celodnevni izlet sa ronjenjem sa delfinima i slikanje. Dan se provodi na ostrvu Fulidho gde možete da vidite i hranite raže, a moguće je i ronjenje sa ajkulama. Tu je i boravak na Digiri peščanoj dini usred mora.

Dvanaestog dana planiran je poludnevni izlet na ostrvo Bijadho gde jmožete da gledate delfine i da ronite sa kornjačama. Povratak u hotel. Noćenje.

Trinaestog dana se nakon odmora na Maldivina odlazi u Abu Dabi.

Četrnaestog dana planiran je obilazak Abu Dabija. Razgledanje Abu Dabija uz obilazak hotelskog kompleksa Emirat palace sa 7 zvezdica, zatim poseta najlepše dzamije na svetu – Šeik Zajed Dzamija. Nakon posete đamiji polazi se za Beograd.

Promotivna cena aranžmana je od 1290 € a uslovi putovanja su na linku: Magični Maldivi sa posetom Abu Dabiju i Dubaiju

AERO TURS NIŠ
018/290 099
069/44 84 633
069/44 84 634
aeroturs@gmail.com

FACEBOOK + INSTAGRAM

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com