DruštvoKultura

Lutajuća srca & prijatelji! Veliki koncert niških muzičara za Minju, Miku i pola veka postojanja grupe

Veliki koncert niških pevača i muzičara posvećen legendarnoj grupi “Lutajuća srca” i njenim osnivačima Milanu Minji Markoviću i Miroljubu Miki Jovanoviću biće održan u četvrtak 18. maja u Narodnom pozorištu Niš.

Spomenka Đokić, jedan od najboljih ženskih vokala bivše Jugoslavije i članica ovog legendarnog sastava već mesecima okuplja niške muzičare koji će biti deo programa, koji obiluje numerama ove poznate niške grupe. Sam koncert biće prošaran veoma poznatim numerama koje izvode niške muzičke snage. Svako od izvođača na koncertu u nekom trenutku sarađivao je sa članovima niškog sastava koji je žario i palio na prostoru bivših jugoslovenskih republika.

“Zadivljena sam reakcijom naših kolega muzičara koji su oberučke prihvatili poziv za učešće na koncertu. Svi vole da se okupimo na sceni i pevamo ne samo hitove naše grupe, već i neku možda zaboravljenu kvalitetnu muziku. Mislim da sam to dužna iz pijeteta prema Minji i Miki. Vlada Crnomarković i ja odužićemo se njima onako kako najbolje znamo a to je muzikom”, rekla je Spomenka Đokić.

Na koncertu će osim pevača i muzičara gosti biti i niški glumački par Ivana i Riki Nedović koji su puno sarađivali sa ovom niškom grupom i koji imaju puno anegdota iz rada sa ovim divnim darovitim ljudima koji su Niš predstavili u najlepšem muzičkom svetlu. Pesme Lutajućih srca ali i svoje numere izvodiće Ansambl Groš, Vokalna grupa Konstantin, Dejan Najdanović Najda i Nina Ćosić. 

Koncert su organizaciono i tehnički pomogli Studentski kulturni centar, Narodno pozorište i Grad Niš.

Niške Vesti medijski su pokrovitelji koncerta i veliki prijatelji ovog sastava.

Od zaborava je sačuvana priča o ovoj niškoj uspešnoj grupi u dugometražnom dokumentarnom filmu “Arhiv emocija-Lutajuća srca” iz 2016. godine a više o filmu možete da pročitate na Dokumentarac.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com