Kultura

Ljubavni život Nikole Tesle opisan u knjizi

U Maloj sali Niškog kulturnog centra, u sredu 17. maja sa početkom od 18 časova, biće održana promocija knjige “Moja ljubav Nikola Tesla” Ane Atanasković.

U romanu je opisana priča o Ketrin Mekmehon Džonson koja je upoznala Nikolu Teslu u vreme njegove velike naučne slave. Кao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je rado bio viđen gost u domu Džonsonovih.

“U Кetrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba. Ovaj intimni spis pun je fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jedno od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena”, ističe se u opisu knjige.

Кnjiga je objavljena u IК Laguna, a na promociji će govoriti autorka Ana Atanasković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com