Ekonomija

Lozni kalem, jedno od najvećih gradilišta u Srbiji

Gradočelnik Niša Darko Bulatović obišao je, sa saradnicima, završne radove na izgradnji saobraćajnica u radnoj zoni Lozni kalem u Niškoj banji, i posetio gradilište fabrike Imi, čija se izgradnja, takođe, privodi kraju.

Grad Niš je do sada u komunalno opremanje ove radne zone, u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, gasovoda, izgradnju i asfaltiranje skoro 3 kilometra saobraćajnica, investirao oko 250 miliona dinara.

 

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

“Time su ispunjene sve obaveze Grada prema investitoru, a ujedno je stvoren prostor od skoro 30 hektara, kome je višestruko uvećana vrednost, i koji, zbog svoje opremljenosti, predstavlja privlačan prostor za nove investitore, a pre svega one koji žele da se bave turizmom i pratećim delatnostima”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

U ovom trenutku, na uređenju saobraćajnica, trotoara, komunalne infrastrukture, kao i na izgradnji same fabrike, radi više od 250 ljudi. Taj broj radnika, kaže Bulatović, čini ga jednim od najvećih gradilišta u čitavoj zemlji i projektom od ogromnog značaja za Grad Niš.

Fabrika IMMI uskoro počinje sa radom, i u njoj će, po planovima investitora, biti otvoreno 1250 novih radnih mesta i to ne samo proizvodnih, već će, prema planovima, ovde raditi i više od 500 inženjera.

Samo od poreza na zarade zaposlenih u ovoj fabrici, procenjuje se da će Grad imati prihode od oko 100 miliona dinara godišnje. To pokazuje da su ulaganja u uređenje radne zone opravdana i da će se sva uložena sredstva vrlo brzo vratiti u Budžet Grada, rekao je Gradonačelnik Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com