Društvo

Lovočuvari zatekli muškarca u krivolovu sa oružjem koje nije njegovo

Stručna lovočuvarska služba Lovačkog udruženja Niš u ataru sela Donje Vlase zatekla je lice sa lovačkom puškom koje nije imalo dozvolu za lov a kasnije je utvrđeno i da puška nije njegova, kažu iz Lovačkog Saveza Srbije.

Ovakvi događaji narušavaju bezbednost i stvaraju iskrivljenu sliku o lovu, kaže za Niške Vesti predsednik LSS Bratislav Ćirković koji objašnjava šta se desilo minulog vikenda.

“Prilikom pokušaja kontrole od strane lovočuvara zatečeno lice u krivolovu odbacuje oružje (napunjno) i počinje da beži. Lovoćuvar je lice tom prilikom fotografisao. Obavešteni su službenici Policijske stanice Palilula koji su po nalogu dežurnog OJT izašli na lice mesta i preuzeli oružje”.

Na osnovu broja oružja identifikovan je vlasnik oružja ali je tom prilikom utvrđeno da je vlasnik ranije preminuo a da je oružje ukradeno, kaže Ćirković koji tumači izjave policije.

“Daljim radom i obradom dostavljenih fotografija pronađeno je lice koje je sprečeno u izvršenju krivolova od strane lovočuvarske službe a radi se o osumnjičenom S.T. iz Niša”, rekao je predsednik LSS.

On tvrdi da su podnete tri krivične prijave i to za krađu oružja, nelegalno stavljanje u promet oružja i municije i delo nezakonit lov.

“Treba istaći aktivnu borbu korisnika lovišta protiv nezakonitog lova i sradnju sa policijom, kako bi očuvali fondove divljači i obezbedili stabilnu populaciju”, završava Ćirković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Баш невероватно…..
    Па по целој Србији витлају оружјем и туђим и својим ко како и где стигне (поготову ти болесници “ловци”), а правосудни систем спава ли спава…… па кад се мало активирају да раде свој посао за који су плаћени- одма’ велик вест!
    Авганистан нам бре није раван.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com