Društvo

Loše vesti za radnike – još ništa od zaostalih plata

Dvadestak radnika ugašenih društvenih firmi protestovalo je i ovog petka 10. avgusta ispred Gradske kuće zbog neisplaćenih zaostalih zarada, ali ni oni, na žalost nisu čuli dobre vesti o isplati plata Predstavnik radnika. Radoslav Spajić rekao je da nemaju nikakvu informaciju kada bi plate mogle da im budu isplaćene jer nikako ne mogu da dodju u kontakt sa gradskim rukovodstvom.

On je naveo i da su im u Ministartvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tražili pojašnjenje zbog čega protestuju.

„Da li je moguće da se mi okupljamo ovde poslednjih deset godina zbog zaostalih plata, a da nam nadležni kažu da ne znaju zbog čega. To nije moguće“, rekao je Spajić.

On je kazao da u Ministarstvu za rad sigurno znaju razlog okupljanja nekadašnjih radnika s obzirom da su iz ministarstva u Niš proteklih godina stizali dopisi da bi isplata zaostalih plata dovela državu u bankrot.

Foto: Niške Vesti; Radoslav Spajić

„Pitanje je kako država nije bankrotirala kad su isplaćene pare za Republiku Srpsku, za Srebrenicu, za poplave u Albaniji ili u Japanu“, upitao je Spajić.

On je rekao da radnici nisu krivi što su im firme ugašene, već država, jer je ona donela Zakone o privatizaciji.

„Nas ne interesuje to što su se vlasti menjale. Nas interesuje samo to što imamo izvršne sudske presude koje potvrdjuju da nam plate nisu isplaćene“, kazao je Spajić.

Prema njegovim rečima, zbog odbijanja države da im isplati plate radici iz Niša su se obratili za pomoć ambasadama Nemačke, Amerike, Rusije i Kine, kao i Evropskoj uniji. Radnici propalih firmi podelili su se od prenkog vremena u dve grupe i grupa koju predvodi Žarko Djordjević protestuje petkom, a druga grupa koju predvodi Radoslav Spajić protestuje utorkom.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close