Virus Korona

Lončar u Nišu: Kovid propusnice su spremne, ali odluka još uvek nije doneta

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar prilikom današnje posete niškom Domu zdravlja istakao je da su kovid popusnice spremne, ali da odluka još uvek nije zvanično doneta i da se trenutno se još uvek razmatra najbolje rešenje.

Ministar je apelovao na sve ljude, ali i na vlasnike ugostiteljskih objekata ,kako ne bi čekali odluku države da u objektima bude dozvoljen ulazak samo vakcinisanima kako bi zaštitili sebe i druge, rekavši “garantujem da će se minimum za 10 – 15% podići nivo vakcinacije”.

Na pitanje novinara zar to ne bi trebalo da uradi država i da bi neki od vlasnika mogao biti tužen od strane iste, odgovorio je da će se lično zauzeti za svakog vlasnika ukoliko bude tužen, ali i da su kovid propusnice spremne kako bi se podigao broj nevakcinisanih, ali i zaštitili vakcinisani.

“Za to vam ne treba nikakva država, taj princip je zastupljen u većini Evrope.  Može da ulazi ko hoće da bi imali neki profit, a onda kad uđu u  problem, zatvoriće i očekivati da država plati”.

Kovid propusnice , kaže bi se odnosile na kafiće, restorane, bioskope, na ono što nije preko potrebno kao što je svakodnevni ulazak u markete i to bi bile bezbedne, zelene zone.

“Mislim da to nije nikakva diskriminacija, samo zaštita zdravlja za koju će neko sutra biti zahvalan”, izjavio je Lončar.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Cista Diskriminacija Nevakcinisanih!!!
    BALKAN u stopu kopira sve evropske Ludosti, koje sa
    ljudskim zdravim razumom nemaju niceg zajednickog.
    Svet je iz dana u Dan, sve gluplji i tuplji, posebno nepotrebnom Vakcinom i nepotrebnim Maskama.
    Vakcinacija Gradjana je cista Pljacka kroz porez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com