Virus Korona

Lončar: Moraćemo da živimo sa koronavirusom

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je na konferenciji za medije da bi trebalo da postavimo stvari tako da shvatimo da ćemo u narednom periodu morati da živimo sa koronavirusom i dodao da ne postoji nijedan primer neke zemlje koja živi ili se vratila u period kada nije bilo koronavirusa.

On se osvrnuo na to da ni SZO, niti bilo ko drugi, ne može da predivi do kada će ovakva situacija sa virusom korona da traje.

“Po meni je najbolje da shvatimo da je koronavirus tu pored nas i da moramo da uradimo sve da omogućimo maksimalne mere predostrožnosti i svega onoga što struka kaže”, izjavio je Lončar.

On je podestio na neke osnovne stvari, kao što je nošenje maski, pogotovo u zatvorenom prostoru, kontakti koji su na bezbednoj daljini od metar i po do dva i naravno pojačana higijena i pranje ruku i da, vodeći računa o tim stvarima, pokušamo da se prilagodimo virusu i da u mogućim uslovima napravimo maksimum kako možemo da funkcionišemo i kao pojedinci i kao država.

“To je jedan od načina kako treba da gledamo na ovu situaciju u manjku svih informacija do kada , kako, koliko, kakav je i sve ostalo. To bi nam u ovom momentu najviše značilo”, kazao je ministar Lončar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com