Virus KoronaZdravlje

LONČAR: Logičan zahtev da nevakcinisani plaćaju lečenje

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar ocenio je danas da je logičan zahtev lekara da nevakcinisani građani sami plaćaju deo troškova lečenja od koronavirusa, jer vakcina ima dovoljno, a mogu i da biraju koju će da prime.

Lončar je naveo da takav zahtev ne bi imao smisla da država nije obezbedila dovoljno vakcina za sve, ukazavši na to da građani ne razmišljaju o troškovima lečenja jer znaju da to država pokriva.

“Zdravstveni radnici sa razlogom to kažu da bi podigli svest ljudi, budući da imamo one koji ne veruju ni u koronavirus, ni u vakcinu, a kad se razbole znaju da će država sve da plati”, dodao je on.

Da su se vakcinisali, najverovatnije ne bi bili u bolnici. Ovako, niti se pridržavaju mera, niti su se vakcinisali, pa su došli u bolnicu i očekuju da sve država pokrije, istakao je ministar.

On je izneo i podatak da je u Srbiji trenutno izolovano osam slučajeva delta soja, ali i upozorio na to da ih sigurno ima više, pa se odugovlačenjem vakcinacije samo još više otvara prostor virusu da mutira.

“Pandemija u celom svetu ne može da se reši dok ne bude 70, 80 odsto globalno imunizovanih. Bolje je da se svi vakcinišemo na vreme i vratimo normalnom životu, a ne da se pitamo gde treba da nosimo masku. Bez vakcinacije to ne možemo i sve ostalo je prazna priča”, objasnio je ministar.

Lončar je ukazao na to da je povećan broj ljudi na prvim pregledima i na prijemima za bolnicu, te da je jedina stvar koja to može da spreči vakcinacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A sta ovi koji nece vakcinaciju izgleda da mislite da ne placaju RFZO. Onda lepo uvedite da te pare idu na licni racun samo za lecenje pa onda ovi sto NISTA NE PLACAJU a vakcinisu se kada se razbole da odatle placaju lecenje.
    Ovaj predlog je NACISTICKO FASISTICKI i svaki dan smo svedoci nacisticko fasistickih predloga pocev od onog PRAVILNOG TUMACENJA ZAKONA.
    Ali navikao Loncar u Zemunskom klanu kako se seče i radi pa hoce iste metode. Sram vas bilo. S kojim pravom nase pare koristite za lecenje onih koji ni dinara uplatili nisu u RFZO, a dobijaju lecenje samo na osnovu boje kože. Zar to nije rasizam onda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com