Virus Korona

Lončar: “Krizni štab u Nišu danas o bolnici u Knez Selu”

Zdravstveni sistem Srbije, iako prenapregnut, ima dovoljno kapaciteta za lečenje obolelih od virusa Covid-19, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Govoreći o pripremi dodatnih kapaciteta za jesen, ministar je rekao da se osim zidanja novih, ozbiljno razmišlja i o rekonstrukciji postojećih, napuštenih objekata, koji mogu da prihvate veći broj pacijenata.

Danas će na Kriznom štabu u Nišu biti tema Knez Selo, to je bolnica koja je bila u funkciji, ali sada nije i pričaće se o tome da se uloži i pripremi za jesen jer uz manja ulaganja može da bude ozbiljan dodatni kapacitet od 400 kreveta”, kazao je Lončar.

Podsetio je da se bolnice kapaciteta od 1.500 kreveta zidaju u Beogradu i Kruševcu, što, kako je rekao, govori da će, u slučaju da na jesen bude potrebe, Srbija biti znatno spremnija za prihvat novoobolelih od virusa Covid-19, nego na početku epidemije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Da su bili pametni nisu trebali ni da napustaju sanatorijum u Knez selu, jos kad je odluceno da se gradi bas tu neko je bio pametan, a nekao ovi koji plucne bolesnike doveli u deo grada koji je naj zagadjeniji, a sad le le, taj objekat i kad ode korona treba da se aktivira i vrati svojoj staroj nameni jer ocigledno da nam je preko potreban, a neko je to prevideo.

    1. У Краљевини Југославији постојао пропис којим је забрањена градња таквих објеката на мање од 30 км од насеља, то сам давно негде прочитао

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com