Virus KoronaZdravlje

Lončar: Bolnica u Knez Selu biće spremna za pacijente

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas u Nišu da će uskoro krenuti adaptacija bolnice u Knez Selu, koja bi prema procenama trebalo da bude završena u novembru ili decembru mesecu.

On je kazao da se radi o odluci koja je doneta u niškom Kriznom štabu, a koja je usaglašena sa Kriznim štabom u Vladi Republike Srbije u traženju najboljeg rešenja.

U prethodnom periodu bolnice u Niškoj Banji i drugim banjama pretvarane su u kovid bolnice, a otvaranjem bolnice u Knez Selu izbeći će se takve stvari na jesen, dodao je Lončar.

“Kada smo otvorili novi Klinički centar i napravili novu preraspodelu Knez Selo je ostalo slobodno i doneta je odluka da se rekosntruiše i da bude spremno između 400 i 500 kreveta, da možemo da završimo do kraja godine, odnosno novembra, decembra”, rekao je Lončar.

On je dodao da je projekat već urađen i biće predat Vladi Republike Srbije već u ponedeljak ili utorak.

“Mi ćemo naći sredstva za to i da se pod hitno krene sa radovima, jer tu već postoji objekat, potrebna je adaptacija i onda bismo bili mnogo, mnogo mirniji za jesen i za zimu i za ono što očekujemo da bude kombinacija kovida i sezonskog gripa i drugih prehlada i mnogo više obolelih”, kazao je Lončar.

Napuštena bolnica usred šume, a za kovid pacijente nigde mesta

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. U redu, adaptacija da se izvrsi za smestanje pacijenata obolelih od Covid19. Rekonstrukcija zgrade kreveta.. 400/500..
    Sta je bilo u planu pre korone sa tom ogromnom bolnicom kada ste iselili pacijente lekare u sred grad u dim smog…
    Zasto se tada nije odvojio deo novca za rekonstrukciju bolnice, krevete, kuhinje, lifta, za novije ct rng rendgene,reaspiratora…
    da imaju sa cim da lece nasi izvrsni pumoloz,za koje vozilo za bolje obezbedjenje u krugu bolnice..
    Ma jok kao i po obicaju svako po nesto mora da unisti.
    Al dobro mozda staracki dom postane prica se.
    Lelele

    1. Trebalo je bolnica da postane PRIVATNI staracki dom, od nekog funkcionera… Na zalost.. Plucne bolesnike prebacili ispred autobuske stanice na bulevaru da im turira i daje cist kiseonik iz auspuha… Sramota. Ta bolnica u knez selu je divna, na idealnoj lokaciji, nema ulazaka i mesanja sa drugim pacijentima sa drugih odeljenja, van grada. Drzava duradi nesto

  2. Odavno receno ne pljuj u star bunar dok ne iskopas nov, nije imalo potrebe da se napusta i da nijebilo korone, ali neko je mislio da je pametan, ali nije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com