Društvo

Lokalna fondacija počela da prikuplja sredstva za spavaćice i posteljine za buduće mame

Postati roditelj je jedan od najlepših osećaja na svetu, ali put do toga nije baš ugodan. Zato, pomozimo da se buduće mame osećaju ugodnije dok su u porodilištu!

Lokalna fondacija Niš (LFN) u saradnji sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog Kliničkog centra Niš, pokreće kampanju prikupljanja sredstava za nabavku neophodnih resursa, a prvi korak su spavaćice i posteljine.

 

“Ovo je odlična prilika da brinemo o onima koje na svet donose nove živote i brinu o njima! Iznova i iznova se pokazuje da je zajednica značajan oslonac u našim životima, a njena podrška nezamenljiva. Lokalna fondacija Niš se zbog toga trudi da podstakne i podrži okupljanje zajednice, a kroz različite aktivnosti, događaje i kampanje. Ovo je još jedan od načina na koji LFN okuplja zajednicu i pomaže da Niš bude još lepše mesto za život!”, saopštila je LFN.

Kampanja će trajati mesec dana, od 08. maja do 08. juna 2023. godine, a potrebno je prikupiti milion dinara. Novac prikupljen od donacija iskoristiće se za kupovinu do 200 posteljina (jastučnice i presvlake za krevete) i do 200 spavaćica za trudnice. Donacije možete uplatiti na račun fondacije: 340-11032644-47, a svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME. Pored toga, moguća je i donacija u robi.

„Svaka trudnica koja dođe na porođaj za porodilište dobija spavaćicu, nakon porođaja ona se menja drugom kada porodilja ide na Odeljenje. U toku hospitalizacije kada se uprlja spavaćica mora da se promeni. To znači da najmanje tri spavaćice pacijentkinja koristi u toku kraćeg boravka na Klinici. Kada se radi o carskom rezu onda je to najčešće jedna više. Isto je i sa posteljinama, nakon porođaja dolazi do prljanja posteljine koja naravno mora da se zameni. Zbog velike frekvencije i upotrebe kako spavaćica tako i posteljina, životni vek im je mnogo kraći. Nabavka istih nije uvek moguća iz mnogo razloga, tako da je ovo nekada jedini način da obezbedimo neophodno za naše pacijentkinje i tako održimo odgovarajući nivo i udobnosti i higijene” objašnjava direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Dejan Mitić.

Ova kampanja je posebno važna, a u Lokalnoj fondaciji veruju da će građani prepoznati potrebu da zajedno pomognemo i pokažemo koliko brinemo o svojoj zajednici.

Podsećamo da je LFN za dve godine rada realizovala četiri javna Konkursa za podršku ideja formalnih i neformalnih grupa građana. Do sada je podržano 35 ideja i u zajednicu vraćeno 36.000 evra. Podršku dobijaju građani sa teritorije svih pet gradskih opština, iz gradskih i seoskih sredina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com