Društvo

Lokalna fondacija Niš organizuje drugu licitaciju po redu

Lokalna fondacija Niš (LFN) nastavlja serijal „Olimpijskih licitacija“ na kojima je u ponudi oprema srpskih sportista, učesnika ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju. Na drugoj po redu licitaciji nalazi se potpisana majica iz reprezentacije Srbije uspešnog džudiste Aleksandra Kukolja, koji je jedan od naših najvećih aduta za visok plasman, saopšteno je iz fondacije.

Licitacija je otvorena na fb stranici LFN do 31. jula u 12 sati. Početna cena je 2.000 dinara.

Nakon ove licitacije, u ponudi će biti i oprema drugih sportista koji predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama. Na prvoj licitaciji prodata je za 3.000 dinara majica Zorane Arunović, reprezentativke u streljaštvu.

“Sredstva prikupljena na ovim licitacijama, na drugim aktivnostima LFN, kao i kroz donacije pojedinaca i kompanija biće duplirana od strane Trag fondacije i vraćena lokalnoj zajednici kroz podršku najboljim idejama formalnih i neformalnih grupa građana u Nišu”, rečeno je u fondaciji.

Aleksandar Kukolj, jedan od petoro srpskih džudista koji se takmiče na Olimpijskim igrama u Tokiju, nalazi se u najužem krugu favorita za osvajanje medalje u kategoriji do 100 kilograma. Srpski džudista je otišao u Japan u odličnoj formi, s obzirom na to da je početkom juna ove godine osvojio srebrno odličje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i time najavio visoke ambicije na najvećoj svetskoj smotri sporta. U svojoj bogatoj karijeri ima u kolekciji mnogobrojne medalje sa najvećih takmičenja.

Foto: LFN

Osvojio je 2017. godine u Varšavi istorijsko prvo zlato za Srbiju na Evropskom prvenstvu, a tu godinu završio je i kao prvi na svetskoj rang listi u konkurenciji do 90 kilograma. Ovog leta se po drugi put nadmeće na Olimpijskim igrama, nakon što je učestvovao 2016. u Riju.

Podsetimo, nedavno je tokom Evropskog prvenstva u fudbalu na LFN licitaciji bio dres fudbalske reprezentacije Srbije sa potpisom selektora Dragana Stojkovića Piksija posle uzbudljivog nadmetanja, pobednik je bio Mario Rosić, koji je ponudio 70.000 dinara.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com