Promo

Ljudski mozak – najkomplikovaniji kilogram u Univerzumu (VIDEO)

Psihologija smisla u svetu besmisla

„Ljudski mozak – najkomplikovaniji kilogram u Univerzumu“, ovom tvrdnjom započinje svoje novo predavanje mr Nemanja Boričić, on pojašnjava da je mozak svojevrsni kompjuter koji nam pomaže da ispravno živimo.

Ljudski mozak prosečno teži 1.300 kg, sadrži milijarde neurona, trilione sinapsi odnosno veza između tih neurona. Upravo u ovim vezama ostvaruju se naša sećanja, pamćenje i funkcionisanje. U trenutku možemo da primimo veliki broj informacija koje možemo da obradimo kaže ovaj predavač do detalja objašnjavajući koji deo mozga je za šta zadužen u našim životima.

Primer čoveka Phinas Gagea do detalja objašnjava važnost čeonog režnja u biti čoveka a mr Boričić jasno predstavlja da je čeoni režan najbitniji deo mozga.

Kod psa čeoni režanj zauzima 7% , kod mačke 3,5%  a kod majmuna 17% mozga je deo čeonog režnja. Čovek ima 33% čeonog režnja od ukupne količine mozga, sa sazrevanjem čeoni režanj se razvija. Sa konzumiranjem zdrave hrane pravilno se razvija i čeoni režanj.

„Emocionalna inteligencija, mogućnost da kontrolišete sebe i svoje porive najvažnija za buduće uspehe u životu“, ističe Boričić koji kaže da Sveto pismo upravo to i propagira.

Koliko je čeoni režanj bitan – komandni centar, govori ovo predavanje. Ljudi koji odaberu da gledaju u Boga i božansko, oni će biti preobraženi u isto ono kao što je on. U njihovom umu – čeonom režnju njihovi zakoni, njegova ljubav biće ono što će ih pokretati na mišljenje i delovanje, zaključak je mr Nemanje Boričića.

Pogledajte predavanje koje sledi i saznajte više o pojmu: Komandni centar mozga – Čeoni režanj.

Traganja.org možete propratiti i na zvaničnim stranicama društvenih mreža

Pored knjiga na sajtu Traganja.org i njihovom Youtube kanalu možete da pogledate i mnoštvo video klipova, emisija i predavanja koja vam mogu pomoći da bolje razumete neke pojave u životu i stvarnost sagledate iz nekog drugog ugla.Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com