Merošina

Ljubiša Milojević apsolutni pobednik Svetosavskog turnira

Nakon završenog takmičenja u brzopoteznom šahu, titulu najboljeg u obe kategorije, na Svetosavskom turniru “Merošina 2019” održanom na Oblačinskom jezeru, poneo je Ljubiša Milojević iz Krajkovca. Do sada najveći broj takmičara I afirmisanje mladih šahista najveći su uspeh ovog tradicionalnog turnira.

Prvog dana igralo se ubrzanim tempom 15 minuta partija, na 8 tabli. Nakon odigranih 14 kola najuspešniji su bili Milojević Ljubiša iz Krajkovca i Miloš Todorović iz Merošine sa istim brojem poena 14 i istim brojem pobeda, kao i međusobnim remijem, pa je prvaka odlučilo to što je Milojević igrao crnim figurama. Treće mesto u ovoj discipline zauzeo je Tomislav Stevanović iz Merošine.

Drugog dana takmičenja na 15. Svetosavskom turniru u šahu igrano je po ubrzanom tempu u kom partije traju 5 minuta. Na 7 tabli, 14 takmičara, u vrlo uzbudljivom i dinamičnom tempu, vodili su neizvesnu borbu do poslednjeg kola. I u ovoj disciplini najbolji je bio Ljubiša Milojević iz Krajkovca osvojivši 10 i po poena, drugo mesto zauzeo je Milenković Zoran iz Prokuplja sa 10 osvojenih poena, a treći je Jevtić Miroslav iz Krajkovca sa 9 i po poena.

Ovogodišnji turnir obeležili su mladi šahisti, koji su se po prvi put takmičili. Skoro polovina bila je mlađa od 40 godina, a bilo je i dvojice mlađih od 18 godina. Iskustvo je ipak odnelo pobedu jer se Milojević zajedno sa ostalim iskusnim igračima takmiči od prvog turnira organizovanog pre punih 15 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com