Društvo

Ljubav prema životinjama koja ne zna za granice: Najstariji volonter ZOO Planeta ima 81.godinu

Upoznajte čika Peru

Najstariji volonter i dugogodišnji saborac za pomoć životinjama, osamdesetjednogodišnji Petar Mitić, poznatiji kao Čika Pera, već deset godina volontira u ZOO Planetu u Nišu.

Od 2013. godine, od kada volontira, pored svog dugog staža, ovom Udruženju za pomoć životinjama, poklonio je konje i ponije (Pakija, Strelu, Amiga i Micu), kako bi se sprovodile aktivnosti jahanja i terapijskog druženja.
Foto: FB stranica Udruženje ZOOPlanet Niš

Svoju ljubav prema životinjama, kaže da ne može da definiše potpuno, ali to je neki iskonski altruizam, nasleđen čak od dede. Ističe da od svih životinja, posebno ceni konje, jer smatra da sa sobom nose pregršt pozitivne energije, a da sa njima samo treba umeti, čitati i razumeti.

 

“Čika Pera ima 81. godinu i nalazi se u Domu za stare. Izabrao je čak Dom koji se nalazi blizu nas kako bi nam pomagao.  Mnogo mu hvala na ljubavi i trudu koje pruža”, kazao je za Niške Vesti, Dušan Stojanović, osnivač ZOO Planeta .

Udruženje „Zoo Planet“ predstojećeg leta obeležiće 13 godina rada. Njegovi volonteri, a bilo je ih je do sada više od 750 zbrinuli su preko 5.500 napuštenih i povređenih životinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com