Društvo

Literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola

GO Medijana i ove godine organizuje literarni i likovni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovaj konkurs sprovodi se u okviru “Medijana festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu” koji već tradicionalno okuplja talentovanu decu i dokazane stvaraoce za decu.

Teme ovogodišnjeg konkursa odabrane su iz dela književnika Branka Stevanovića. Tema literarnog konkursa je:
„КAD SE PAMET SA GOVOROM DRUŽI“, dok je tema likovnog konkursa „NAGLAVAČКE“. Broj radova koje jedan učesnik može poslati nije ograničen.

Literarni radovi treba da budu otkucani ili čitko napisani. Likovni radovi mogu biti u svim tehnikama. Svi radovi treba da budu potpisani punim imenom i prezimenom autora, sa adresom, mejl adresom i brojem telefona autora, godinom rođenja, nazivom škole i mesta, naznakom razreda i imenom nastavnika, odnosno mentora.
Radovi koji pristignu na konkurs biće podeljeni u tri kategorije:

1) 1. do 4. razred osnovne škole,
2) 5. do 8. razred osnovne škole,
3) srednja škola.

Svoje radove učenici mogu slati na adresu: Gradska opština MEDIJANA, Pariske komune bb, 18000 Niš, sa naznakom «za konkurs Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu».
Кonkurs je otvoren do 31.01.2022. godine. Žiri će pregledati radove i odabrati najuspešnije.

“Gradska opština Medijana Niš i ovog puta je obezbedila vredne nagrade za one koji, prema odluci žirija, budu najuspešniji. Nagrade će biti dodeljene u okviru programa 13. Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji će biti objavljen na sajtu GO Medijana Niš”, navode iz ove niške opštine.

Najveća nagrada jeste dobrodošlica svima dobromislećima i lepogovorećima na praznik festivala kojim ćemo na najlepši način – dečjom radošću najaviti dolazak proleća.

Čekamo vas nestrpljivo i nišlijski gostoprimljivo.

BUDITE ZDRAVI I RADOSNI!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com