Virus Korona

Lions International donirao medicinsku opremu Domu zdravlja

Nakon Studentske poliklinike, predstavnici Lions Internationala donirali su medicinsku opremu i sredstva za dezinfekciju i niškom Domu zdravlja, sa ciljem da pomognu medicinskim radnicima u borbi protiv kovida 19.

Direktor Doma zdravlja dr Milorad Jerkan kazao je da mu je izuzetno drago što su se predstvanici Lions Internationala iz Niša odlučili da jedan deo opreme doniraju ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja je najveća ustanova primarne zdravstvene zaštite u regionu.

„Sve što su nam donirali izuzetno će nam koristiti za budući rad, a posebno što se tiče kovida 19, jer je evidentno da će ova pandemija još potrajati. Nadam se da će se u našem gradu brzo završiti, ali opet kažem da dolazi period jeseni, kada moramo biti obazrivi, kako bismo ovu pandemiju priveli kraju“, kazao je Jerkan.

On je dodao da lekari Doma zdravlja sada imaju veliko iskustvo u borbi sa kovidom 19.

„Naši lekari imaju izuzetno veliko iskustvo, jer skoro 80% pacijenata su zbrinuti u Domu zdravlja, a svega 10 do 20% završavaju u KC. Naši lekari, ne samo što prepoznaju kovid pozitivne, nego ih veoma uspešno i leče, a ova oprema će nam koristiti kao zaštitna oprema, da ne bi zdravstveni radnici došli u situaciju da se inficiraju“, rekao je Jerkan.

Foto: P. V.

Lions International donirao je dezinfekciona sredstva, maske, kaljače, jednokrante i višekrante mantile i to, kako je poručeno, u veliok količini.

„Mi smo danas donirali medicinske toteme, sa hlorom i sa ostalom zaštitnom opremom, u vidu kaljača, zaštitnih mantila i svega što je neophodno za dalji rad naših lekara“, izjavila je Danijela Vasiljević iz Lions Internationala.

Ona je dodala da će donacije biti upućene i Kliničkom centru, Ustanovi Mara i poručila da očekuje nastavak saradnje sa Domom zdravlja, ali i ostalim zdravstvenim ustanovama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com