Društvo

Liftovi u Nišu NEFUNKCIONALNI, potrebna hitna invensticiona ulaganja

Liftovi u Nišu su stari i nisu u potpunosti funkcionalni, pa ne čudi što građani koji žive u stanovima najčešće imaju problem upravo sa njima. Većina zgrada je stara preko 30 godina, pa samim tim i liftovi imaju toliki staž.

“Oni su u totalno dotrajalom stanju i potrebna je hitna intervencija u pogledu invensticionog održavanja, kako bi oni bili u potpunosti funkcionalni”, rekao je za Niške Vesti direktor JP Nišstan Nenad Hafner.

Dodaje da ovo preduzeće jednom mesečno proverava bezbednost liftova.

“Kada utvrdimo da nešto nije u redu prijavimo Skupštini stanara, gde onda oni odlučuju da li ćemo pristupiti popravci, ili većim ulaganjima”, rekao je.

ilustracija; Foto: Niške Vesti

Osim na liftove, na koje se najčešće žale građani, pritužbe koje stižu ovom preduzeću odnose se i na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i liftovska postrojenja.

“Nišstan je i sada lider kada su poslovi tekućeg održavanja, hitnih intervencija i invensticionog održavanja u zgradama u pitanju”, naglasio je Hafner i dodao da ovo javno preduzeće ima ugovore sa preko 70 odsto ukupnog stambenog fonda.

Hafner ističe da se koncept upravljanja ovim preduzećem zasniva na tri osnova.

“Prvi stub da planiramo kako da povećamo ukupne prihode, drugi smanjenje troškova i njihova potpuna racionalizacija i treći smanjivanje vremena naše reakcije po prijavama stanara”.

Na kraju 2017. godine ovo preduzeće ostvarilo je pozitivan finansijski rezultat i time je zadovoljno. Plan za sledeću godinu je da poveća stambeni fond.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com