DruštvoMoja priča

LIDIJA MIHAJLOVIĆ: U iščekivanju nove streljane

Samo kada pomislim koliko je dobrih i uspešnih strelaca prošlo kroz sada već stare prostorije Streljačkog kluba Niš 1881, koliko je medalja osvojeno a svaka medalja teškim znojem natopljena, obuzme me duboka emotivnost koja i te kako ostavlja trag.

Danas u još jednom od poslednjih dana u staroj, memljivoj i trošnoj streljani, pored mladih strelaca zatičem proslavljenu Lidiju Mihalović, sada trenera, a ne tako davno i najbolju na svetu, učesnicu Olimpijada, Svetskih i Evropskih prvenstava, Svetskih kupova i osvajača brojnih medalja bez koje i reprezentacija one velike Jugoslavije nije mogla. Ovde su misli jednostavne i bistre i unose plahoviti nemir i iskreno podsećanje i radost koja ne prolazi.

Lidija Mihajlović, Foto: T.S.

“Sve je to moj život. Ja sam sada trener u klubu i dušom sam vezana za ovaj sport. I te kako sa ponosom nosim te moje pobede i medalje, rado pričam o tome i motivišem decu da svi ti moji uspesi i putovanja utiču na njihov rad i volju da budu to što sam ja bila naravno i bolje.”

Mladi koji dolaze imaće vrhunske uslove u novoj streljani u okviru sportskog centra Čair ali Lidija je i pored loših uslova postizala vrhunske rezultate.

Foto: privatna arhiva

“Ja moram da kažem da je ceo moj sportski život prošao kroz period sankcija i nemaštine. Na raznorazne načine smo se dovijali do dobrih rezultata i za bolje uslove. Sada je došao trenutak da smo posle mnogo godina maltene na korak do nove streljane i pitanje je dana kada će biti gotova. Samim tim naš cilj je da dovedemo zainteresovanu decu i da im približimo taj sport.

Lidija Mihajlović; Foto: privatna arhiva

Sigurna sam da ima mnogo talenata i mi hoćemo da iz njih izvučemo maksimum, da ih usmerimo i napravimo nove šampione. Želimo i da novu streljanu približimo i svim gradjanima Niša, da aktiviramo sve gradove i zemlje u okruženju i da Niš bude značajan centar streljačkog sporta.”

Naravno da raduje ipomoć grada a i Streljačkog Saveza Srbije.

“Da nije podrške, do nove streljane ne bi ni došlo. Stvarno je pitanje dana kada će sve biti gotovo i mi sa nestrpljenjem očekujemo ulazak u nove prostorije i nove uslove za treninge i takmičenja.”

Svaki minut je prekratak za doživljenu priču a predug za isčekivanje. Uspesi i medalje za ponos i eto vere i nade u nova odličja u novoj streljani. Svaka je istina vesnik novog sveta i zato neumorno naše želje sazrevaju. To nam je potvrdila Lidija Mihajlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com